Kolo sreće (1983)

TRADING PLACES (Originalni naziv)

komedija

Promjena životnog stila dvojice ljudi mjenja njihove navike i sposobnosti za opstanak

Režija: John Landis
Scenarij: Timothy Harris, Herschel Weingrod
Uloge: Dan Aykroyd, Eddie Murphy, Ralph Bellamy, Jamie Lee Curtis, Bo Diddley, ...

Filmografija

Eddie Murphy (Billy Ray Valentine ) i Dan Aykroyd (Louis Winthorpe III ) pokazat će nam na što smo sve spremni i za što smo sposobni kad se nađemo u situacijama koje zahtijevaju da im se prilagodimo....

Opširnije

Zavrtite s nama "Kolo sreće" i saznajte sami! Louis Winthorpe III (Dan Aykroyd) uspješan je filadelfijski poslovni čovjek koji posjeduje prekrasan stan, luksuzni automobil i gomilu novca, a ima i zanosnu djevojku. Billy Ray Valentine (Eddie Murphy) običan je prosjak i sitni džepar. Winthorpeovi poslodavci, braća Duke, oklade se da će zamjenom životnih stilova dvojice navedenih promijeniti i njihove navike - Billy Ray će postati cijenjeni broker, a Louis će se vrlo brzo okrenuti kriminalu. Odjednom, Louis se nađe bez posla i kuće, u društvu glamurozne prostitutke Ophelije (Jamie Lee Curtis).

"Kolo sreće" slavnog redatelja Johna Landisa jedna je od najpoznatijih i najboljih komedija osamdesetih godina, kada je konkurencija u žanru bila kudikamo veća i ozbiljnija nego danas, a posebno veseli činjenica kako film ni nakon više od dva desetljeće otkako je snimljen nije izgubio ništa od svoje svježine, atraktivnosti i uvjerljivosti.

Dvojicu glavnih likova igraju prave legende žanra, Dan Aykroyd i Eddie Murphy, kojemu je ovo bila jedna od uloga kojima se predstavio široj publici, prije nego ju je do kraja očarao "Policajcem iz Beverly Hillsa". Uz njih, u manjim ulogama gledamo Jamie Lee Curtis i Jamesa Belushija te kultnoga glazbenika Boa Diddleyja.

Video

Foto

Komentari (11)
© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >