Vilenjak (2003)

ELF (Originalni naziv)

komedija fantastika

Vilenjak (W.Ferrell) putuje sa Sjevernog pola prema New Yorku u potrazi za pravom obitelji

 
Režija: Jon Favreau
Scenarij: David Berenbaum
Uloge: Will Ferrell, James Caan, Zooey Deschanel, Mary Steenburgen, Edward Asner...

Filmografija

Ovoga Božića otkrijte vilenjaka u čovjeku koji je greškom cijeloga svog života bio odgajan kao vilenjak, da bi naučeno iskoristio u najvažnijem trenutku.

Jednog Badnjaka prije mnogo, mnogo godina, jedna se beba uvukla u torbu Djeda Mraza punu poklona i igračaka, a da on to uopće nije primijetio. Odgajan kao vilenjak, Buddy (Will Ferrell) naposljetku ipak odrasta u čovjeka tri puta većeg i od najvećeg vilenjaka te uviđa kako se nikada neće uklopiti u život na Sjevernom polu. Ove godine Buddy odluči pronaći svoje pravo mjesto u svijetu, točnije - New Yorku. On uspije pronaći svoga pravog oca, Waltera (James Caan), koji se nalazi na listi zločestih Djeda Mraza, i desetogodišnjeg brata koji uopće ne vjeruje u djedicu s poklonima i vilenjake!
Buddy shvaća kako je njegov zadatak spasiti Božić za svoju obitelj, New York i cijeli svijet. Što su blagdani bez barem jedne prave obiteljske komedije, smještene u pripadajuće doba godine, te grad New York, koji je u našoj kolektivnoj svijesti dobrim dijelom prisutan i kao jedan od najbožićnijih gradova na svijetu?
Bajkovita komedija s elementima fantastike, "Vilenjak" cijenjenog redatelja Jona Favreaua upravo je takav film, topla priča o svemu što možemo i moramo biti, čak i ako nas nitko drugi u tome ne podupire. Will Ferrell je danas bez ikakve dvojbe jedan od najboljih i najpopularnijih komičara na svijetu, a ovim je naslovom pokazao kako vrhunske role odrađuje i bez pomoći svojih kolega iz tzv. brat-packa. Uz njega, svojom se ulogom ističe i legendarni James Caan.

Komentari (4)

Foto