Što radiš večeras (1988)

Šta radiš večeras (Originalni naziv)

drama

Urbani omnibus od tri priče o problemima mladih

 
Režija: Predrag Velinović
Scenarij: Predrag Velinović
Uloge: Aleksandra Miljković, Božidar Savićević, Branislav Jerinić, Dejan Matić, ...

Filmografija

"Šta radiš večeras" je film sastavljen iz tri priče: Amsterdam, Kravata obavezna i Apsolutni sluh. Režirali su ga Predrag Velinović, Ivan Markov i Janko Baljak. Scenarij su napisali Velinović, Baljak, Ivan Lalić, Ivan Panić i Zoran Bačić.

Amsterdam - Trojica mladića iz novobeogradskog bloka provode vrijeme družeći se. Poslije završene srednje škole, čekajući odlazak u vojsku, pokušavaju na brz i lak način doći do novca. Njihovi snovi o lijepšem i boljem životu ruše se (na komičan način), a njihovi životi će krenuti drugačijim putem. 

Kravata obavezna - Trojica mladića rade u skladištu knjiga. Majka jednog od njih radi u restoranu i tu pokušava zaposliti sina. U međuvremenu mladić upoznaje djevojku iz susjedstva. Večer prije odlaska na posao u restoranu, mladić sa prijateljima ide na zabavu na koju im ne daju ući jer su bez kravate. Bez pića i povoda odlučuju se na poduhvat. Mladić ukrade ključ od majke i njih trojica ulaze u zatvoren restoran... 
 
Apsolutni sluh - Dvoje mladih su godinama zajedno i stanuju u istoj zgradi sa roditeljima. On je diplomirani paleontolog bez posla, a ona završava medicinu. U posljednje vrijeme se rijetko viđaju jer ona sprema posljednji ispit. Ona mu govori da je dobila posao u seoskom domu zdravlja i odlazi. Kako mu se ne javlja dva mjeseca, on kreće u potragu za njom. 

Komentari (0)

Foto