Zemlja čudesa (1999)

Wonderland (Originalni naziv)

drama

Malo je čuda u životima obične radničke obitelji

 
Režija: Michael Winterbottom
Scenarij: Laurence Coriat
Uloge: Shirley Henderson, Gina McKee, Molly Parker, Ian Hart, John Simm, ...

Filmografija

Film o običnoj obitelji iz londonskog predgrađa. Članovi obitelji te njihovi znanci i susjedi pokušavaju pobjeći od usamljenosti i tjeskobe, izazvane životom u velegradu u kojem su moguća razna uzbuđenja i čuda, no sve to događa se nekome drugom.

Priča o životu i problemima britanske radničke obitelji - roditeljima Eileen (K. Markham) i Billu (J. Shepherd), i njihove tri odrasle kćeri. Imaju i sina, no njega dugo nisu vidjeli. Bill je dobio otkaz i ne uspjeva se ponovno zaposliti. Gubitkom posla izgubio je i samopouzdanje, posebno u intimnim odnosima sa suprugom, koju izluđuju bučni susjedi. 

Bill i Eileen sredovječni su bračni par koji, bez mnogo uzbuđenja, živi u londonskom predgrađu. Iako ih često viđaju i nazivaju, njihove tri odrasle kćeri žive samostalnim životom. Frizerka Debbie (S. Henderson) nakon razvoda od Dana (I. Hart) ostala je sama s jedanaestogodišnjim sinom. Molly, učiteljica, udana je za Eddieja (J. Simm) i očekuje rođenje svoga prvog djeteta. Nadia (G. McKee) radi kao konobarica i preko oglasa pokušava naći dečka. Neočekivano, jedan vikend cijeloj obitelji donosi niz dramatičnih događaja...

 

Komentari (0)

Foto