Organizacija (1971)

The Organization (Originalni naziv)

akcija drama kriminalistički

Nesalomljivi policajac jedini se usuđuje suprotstaviti Organizaciji

 
Režija: Don Medford
Scenarij: James R. Webb, John Ball
Uloge: Sidney Poitier, Barbara McNair, Gerald S. O'Loughlin

Filmografija

Opasan svijet međunarodne trgovine heroinom razotkriven je u ovom složenom i napetom kriminalističkom trileru. Sidney Poitier ponovno se našao u ulozi poručnika Virgila Tibbsa.

Nakon provale u sjedište tvrtke pozvana je policija. Jedan od izvršnih direktora je ubijen, a čuvar je prebijen. No to nije bila obična pljačka: direktor je ubijen mecima iz dva različita pištolja, nekoliko je neobjašnjihiv stvari i ništa nije ukradeno.

Poručnika Tibbsa kontaktira grupa odgovorna za provalu i kaže mu kako su ukrali heroin u vrijednosti 4 milijuna dolara. Oni su urbani revolucionari koji tvrde da je tvrtka na čelu trgovine drogom. Nadali su se da će nakon provale policija malo detaljnije istražiti samu tvrtku i tako otkriti mutne poslove koje vode. Tibbs odluči ispitati čuvara no ovaj biva ubijen u policijskom autu. Tibbs pristane pomoći grupi ukoliko budu surađivali s njim. Jednog člana grupe prebiju, drugog ubiju, a Tibbs uskoro i sam postane sumnjivac kada ga odjel za narkotike poveže s ukradenom drogom. Maknu ga sa slučaja i suspendiraju. Uspjeva nagovoriti kolegu da mu pomogne razriješiti slučaj.. 


Komentari (0)

Foto