subota, 06.06.2020 16:10

Remek-djelo ili zlodjelo (2012)

FAKE OR FORTUNE (Originalni naziv)

dokumentarni

Istražitelj umjetnina, povjesničar i tim znanstvenika istražuju neobične priče iza slikarskog platna

sez.1 ep.1U petoj sezoni Remek-djela ili zlodjela istraživače Philipa Moulda i Fionu Bruce čekaju uzbudljivi slučajevi zagonetnih i intrigantnih umjetničkih djela. 1. epizoda U prvoj epizodi pred našom ekipom je jedan od najizazovnijih slučajeva s kojima su se ikad susreli. Mogu li istraživači Philip Mould i Fiona Bruce dokazati da je slika čovjeka s crnom kravatom jedno od prvih djela slavnog i kontroverznog britanskog umjetnika Luciana Freuda koji poriče da ju je naslikao?
 
Režija: Nicky Illis
Scenarij: Nicky Illis
Uloge:

Filmografija

Slika govori više od tisuću riječi, ali ove slike pripovijedaju još mnogo više od toga - cijele kriminalističke romane!

Iza fasade otmjenih galerija i uglednih aukcijskih kuća koje trguju umjetninama krije se mračno naličje - tamna strana neprocjenjivog bogatstva, društvene ambicije, katkad i prevare...

Poznati istražitelj umjetnina i povjesničar te niz vrhunskih znanstvenika udružili su se u istraživačkoj akciji kako bi rasvijetlili istinu iza slika. Od Pariza i Amsterdama do Cape Towna, obala Nila i New Yorka, ekipa se služi tradicionalnim istražiteljskim vještinama i najsuvremenijim forenzičkim metodama da uđe u trag izgubljenim remek-djelima, krivotvoriteljima i umjetninama koje su opljačkali nacisti.

Je li svijet uskraćen za jednog Moneta, kako je izgubljeno djelo slavnog američkog umjetnika završilo na otpadu, je li slika u uglednom londonskom muzeju krivotvorina? Fiona Bruce i Philip Mould istražuju neobične priče iza slikarskog platna i približavaju umjetnost novoj publici.

Domaćini serije: Fiona Bruce i Philip Mould


Komentari (0)

Foto