Quebec - Montreal (2002)

QUÉBEC-MONTRÉAL (Originalni naziv)

film ceste

Na putu za Montreal ispreplest će se životne i ljubave sudbine grupice ljudi

 
Režija: Ricardo Trogi
Scenarij: Ricardo Trogi, Jean-Philippe Pearson, ...
Uloge: Patrice Robitaille, Jean-Philippe Pearson, Stephane Breton, ...

Filmografija

Ovaj zanimljiv i duhovit film radila je autorska ekipa kojoj ovo nije jedini zajednički projekt: redatelj Ricardo Trogi i trojica scenarista, koji su i glumci u filmu, Patrice Robitaille, Jean-Philippe Pearson, Stephane Breton.

Njih dvoje voze se na kongres, ona je mlada i lijepa, on je u nju zaljubljen. Trojica prijatelja voze se u istom automobilu, jednoga od njih ne zanima ništa drugo nego djevojka koju voli. Mladi par posvađat će se zato što je u automobilu nestalo benzina. Ona će otići autostopom, a on će namjerno udisati benzinske pare iz praznog kanistera, a do benzinske postaje povest će ga slučajni putnik na istoj cesti, oženjeni ženskar Mike Gauvin (B. Gouin). Kako vrijeme odmičle, a putnici su sve bliže Montrealu, doznajemo da je Julie (J. LeBreton) stopirala Mikeovog prijatelja, a da Mike, uz mnoge avanture koje ima, poziva na sastanak i Karherine (I. Blais), što će njezinog partnera dovesti do očaja...

Film je osvojio nagradu Jutra kao najbolji film, za scenarij i režiju, te za sporednu žensku ulogu (Isabelle Blais); nagradu Golden Bayard (Namur, Belgija) za najbolji scenarij za film na fransukom jeziku, te specijalnu nagradu žirija za režiju. Bio je nominiran i za nagradu Genie za najbolji film, režiju, scenarij i montažu.


Komentari (0)

Foto