Tatica u suknji (1993)

MRS. DOUBTFIRE (Originalni naziv)

komedija drama obiteljski

Nakon bolnog razvoda otac se prerušava u dadilju kako bi proveo što više vremena sa djecom

 
Režija: Chris Columbus
Scenarij: Anne Fine, Randi Mayem Singer
Uloge: Robin Williams, Sally Field, Pierce Brosnan, Harvey Fierstein, ...

Filmografija

Kuha večeru, pere prozore, čita priče za laku noć i pravi je blagoslov... ili? Što će sve otac učiniti kako bi sa svojom djecom mogao provoditi što više vremena...

Daniel Hillard (Robin Williams) voli zabavljati djecu, a zarađuje tako što daje glasove likovima animiranih filmova. Međutim, nakon što se s vodstvom studija za koji snima sukobi oko glasa jednog od likova, dobiva otkaz, i to u najnezgodnijem trenutku, na dan sinova rođendana. Želeći učiniti za sina nešto lijepo, Daniel priprema zabavu, ali se ona omakne kontroli.
Suočena s kaosom u kući i vijesti o otkazu, supruga Miranda (Sally Field) predloži mu da se razdvoje jer se očito nalaze na različitim životnim putovima. S obzirom da je upravo izgubio posao, sudac misli kako je primjereno da Daniel djecu viđa samo jednom tjedno, što njega pogodi više od svega. Ali kad Miranda odluči unajmiti dadilju, Daniel koristi priliku - onemogući objavu oglasa pa se tako jedini i javi na njega maskiran u gospođu Doubtfire te pod krinkom postaje nova dadilja!
Urnebesno smiješna i zabavna, ali istovremeno topla i dojmljiva, "Tatica u suknji", slavnog redatelja Chrisa Columbusa jedna je od najboljih i najvoljenijih komedija devedesetih, priča o snazi očinske ljubavi kojoj se ništa ne može ispriječiti. Robin Williams jedan je od najvećih komičara svih vremena, što je uvelike potvrdio i ovom sjajnom ulogom, još se jednom pokazavši i pravim majstorom imitiranja različitih likova. Gledati ga kako se pretvara da je postarija gospođa pravi je užitak, a ni nakon puna dva sata film ne prestaje biti originalan i uzbudljiv. Snimljen prema romanu Anne Fine, film je ovo koji doista zaslužuje mjeriti se s izvornikom na svim razinama.

Komentari (0)

Foto