Paulie (1998)

PAULIE (Originalni naziv)

komedija obiteljski avantura

Papagaj Paulie prepričava svoju životnu priču ruskom imigrantu, podvorniku u institutu

 
Režija: John Roberts
Scenarij: Laurie Craig
Uloge: Gena Rowlands, Tony Shalhoub, Cheech Marin, Bruce Davison, Trini Alvarado...

Filmografija

Iznimno inteligentni papagaj Paulie, koji zna govoriti, priča svoju priču ruskom imigrantu, podvorniku u znanstvenom institutu u kojem je Paulie zbrinut i proučavan....

Priča počinje prije mnogo godina kada je poklonjen malenoj djevojčici koja je mucala.Paulie ju je naučio govoriti, ali kada je djevojčica to rekla ocu, ovaj je mislio da ona ne razlikuje maštu od stvarnosti te joj je uzeo papagaja.

Nakon toga, Paulie je doživio čitav niz avantura s vlasnikom trgovine kućnih ljubimaca, starom udovicom, meksičko-američkim trubadurom i budućim lopovom prije nego što je primljen u institut, gdje sada živi. Životna priča domišljatog i spretnog papagaja u gledatelju će probuditi cijeli spektar osjećaja, od skoro neizdržive tuge do velike sreće.

To je rezultat sjajno odrađenog posla redatelja Johna Robertsa. Spojivši elemente avanturističkog i obiteljskog žanra, Roberts je snimio film koji može zabaviti cijelu obitelj. Potresnim dijelovima Pauliejevog života izvrsna su protuteža komični elementi. Legendarna Gena Rowlands predvodi ekipu glumaca, a za lik Paulie životinjski koordinator Boone Narr koristio je čak sedam ptica.


Komentari (1)

Foto