Duh (1990)

Ghost (Originalni naziv)

komedija drama fantastika

Ubijeni P.Swayze vraća se kao duh kako bi zaštitio svoju voljenu ženu, D.Moore

 
Režija: Jerry Zucker
Scenarij: Bruce Joel Rubin
Uloge: Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopy Gooldberg, Tony Goldwyn, Susan Breslau...

Filmografija

Prošlo je puno godina od prvog "pojavljivanja" Duha, ali gledatelji, bez obzira koliko puta pogledali ovu romantičnu dramu, ne mogu suspregnuti suze i emocije svakim novim gledanjem. Dovoljno je prisjetiti se nezaboravnog poljupca između Demi Moore i duha Patricka Swayzea u tijelu Whoopi Goldberg.

Sam (Patrick Swayze) i Molly (Demi Moore) sretan su i zaljubljen par koji uživa u svakom zajedničkom trenutku. Na poslu Sam otkrije nepravilnosti u bankovnim računima svog prijatelja i kolege Carla (Tony Goldwyn) i to mu prijavi te se ponudi proučiti slučaj. No Carl istragu preuzima na sebe. Jedne večeri u mračnoj uličici, nakon povratka iz kazališta, Sama i Molly presretne lopov (Rick Aviles) koji ubije Sama. No Samov duh ne napusti ovaj svijet, već ostane uz Molly. Uskoro dozna da je njegovo ubojstvo isplanirao Carl i da je Molly u smrtnoj opasnosti. Pokušava upozoriti svoju djevojku, no ona ga ne vidi i ne čuje. Jedina osoba koja može osjetiti njegovu prisutnost je spiritualni medij Oda Mae (Whoopi Goldberg).
Ovaj sjajan film nagrađen je s dva kipića Američke akademije, od kojih je jedan zaradila Whoopi Goldberg za sporednu ulogu, a drugi je pripao Bruceu Joleu Rubinu za najbolji scenarij. Za režiju je zaslužan provjereni Jerry Zucker ("Prvi vitez"), izvrsnu glazbenu podlogu snimio je poznati Maurice Jarre, a uloge ljubavnog para pripale su besmrtnom Patricku Swayzeu i Demi Moore, u ovom dirljivom i iznimnom filmu koji će nam pokazati kako prava ljubav traje vječno.

Komentari (12)

Foto