Tajni smijeh žena (1998)

THE SECRET LAUGHTER OF WOMEN (Originalni naziv)

melodrama

Sinčić pokušava spojiti svoju majku Nigerijku koja radi kao vrtlarica s crtačem stripova

 
Režija: Peter Schwabach
Scenarij: Misan Sagay, O.O.Sagay
Uloge: Colin Firth, Nia Long, Dan Lett, Joke Silva, Ariyon Bakare, ...

Filmografija

Secret Laughter of Women dopadljiva je i prilično solidna melodrama koja veliča solidarnost i požrtvovnost među ljudima, uzimajući priču iz afričke kršćanske komune. Snimljena u lijepoj provansalskoj prirodi, dragih likova (sve afričke glumice) i zabavne pričice viđene dječakovim očima, film je dopadljiva zabava koja se može svidjeti vrlo širokoj populaciji.

Neudata Nigerijka Nimi da Silva (N. Long) živi relativno mirnim životom unutar komune koju sačinjavaju Nigerijke, u pitoresknom mjestašcu u južnoj Francuskoj. Vrlo pobožna, uz redovite odlaske na službe, njezin glavni posao jest vrtlarenje i briga za maloljetnog sinčića Sammyja. Sammy je vrlo samosvjestan i zreo za svoje godine. Tako provodi dane uz Matthewa (C. Firth), crtača njegovog omiljenog strip-junaka Saracena, uz kojega se i sam okušava u crtanju. No, Sammy smatra da je za Matthewa idealna partija njegova samohrana majka. Iz tog razloga on se trsi da ih spoji pod svaku cijenu. Iako dvoje odraslih nije ni slutilo da bi im se mogla dogoditi romansa, ona se uistinu i dogodi. Naime, njih je spojilo i još nešto drugo...

U glavnoj ulozi sjajan je poznati britanski glumac Colin Firth, te Afrikanka Nia Long kao njegova odabranica (najpoznatija je kao zaručnica Willa Smitha iz serije Princ od Bel Aira).


Komentari (0)

Foto