petak, 19.04.2024 08:45

Planet koraljni greben (2021)

Planet Reef (Originalni naziv)

dokumentarni

Veliki koraljni greben svijet je za sebe

sez.1 ep.3Golemouste psine i druge velike ribe saveznici su u reguliranju klime i obnavljanju produktivnosti grebena. Tijekom jedne godine mastodonti u masnom tkivu pohrane ugljika koliko i tisuću stabala.
 

Veliki koraljni greben stanište je više od 9000 poznatih vrsta. Pratimo tim znanstvenika koji pronalazi revolucionarna tehnološka rješenja kako bi greben spasili od uništenja.

Veliki koraljni greben svijet je za sebe. U njemu obitava više od 9000 poznatih vrsta uključujući kornjače, krokodile, morske pse, otrovne morske zmije, crve jarkih boja i goleme alge. Te vrste u interakciji su s grebenom i tvore složen i krhak ekosustav, međusobno oviseći kada je riječ o njihovom opstanku, no koralj je - a time i organizmi koji o njemu ovise - danas izložen velikoj opasnosti. U ovoj vizualno zadivljujućoj seriji o jednom od najljepših prirodnih staništa na svijetu, pratimo tim znanstvenika tijekom razdoblja od pet godina na njihovoj misiji da razviju revolucionarna tehnološka rješenja kako bi greben spasili od uništenja.

Komentari (0)

Foto