Sultan i kan (2021)

Mendirman Jaloliddin (Originalni naziv)

akcija ljubavni sapunica povijesni

Raskošna turska povijesna serija o velikom ratniku Jalal ad-Din Mingburnu

 
Režija: Metin Günay, Nurgissa Almurat, Reza Himmeti
Scenarij: Mehmet Bozdag
Uloge: Emre Kivilcim, Yulduz Radjabova, Javohir Zokirov, Feruza Normatova

Filmografija

Mendirman Jaloliddin je uzbekistansko-turska televizijska serija koju je producirao Mehmet Bozdağ s uzbekistanskim Ministarstvom kulture i sporta. Temelji se na životu Jalal ad-Din Mingburnua, posljednjeg vladara Khwarazmian Carstva. Glumi ga turski glumac Emre Kıvılcım.

Nakon što je ulovio veličanstvenog lava, khwarazmijski princ Jalal ad-Din svečano ulazi u glavni grad. Njegova baka Terken Khatun čestita Jalal ad-Dinu i kaže kako razmišlja o tome da ga oženi Shirin, djevojkom iz dobre obitelji. Kwarazmijska država želi poslati izaslanstvo Gingis-kanu i princ Jalal ad-Din želi biti dio toga. Namjera mu je da izbliza vidi Gingis-kana i njegovu vojsku, ali sultan Alaeddin je odrješito protiv toga. Na put sa izaslanstvom šalje glavnog zapovjednika Timura Melika. Jalal ad-Din presiječe put izaslanstvu i uspijeva uvjeriti Timura Melika da im se pridruži na putu za Mongoliju.
Televizijska serija fokusira se na život Jalal ad-Din Mingburnua, sina Ala ad-Din Muhammada iz Khwarazmian Carstva, te kako se suočio s Džingis Kanom iz Mongolskog Carstva zajedno s nevoljama u vlastitoj državi uključujući borbu za prijestolje između njegova oca i bake Terken Khatun. On se također bori da spasi otetu Kutlu Bike, koju čuva Džingis-kan.

Komentari (0)

Foto