Guvernanta (1998)

The Governess (Originalni naziv)

drama romantika

Kako bi izvukla obitelj iz dugova mlada djevojka prisiljena je pronaći zaposlenje

 
Režija: Sandra Goldbacher
Scenarij: Sandra Goldbacher
Uloge: Minnie Driver, Tom Wilkinson, Harriet Walter, Florence Hoath

Filmografija

Rosina da Silva židovska je djevojka iz bogate i ugledne londonske obitelji, živa uma i temperamentne naravi. Svoje dane provodi u sreći i obiteljskome skladu, s ocem, majkom, bratom i sestrom Rebeccom. No kad joj otac iznenada premine, nastupaju crni dani za obitelj koja spozna da je pokojnik za sobom ostavio velike dugove.

Rosina de Silva, djevojka iz ugledne londonske obitelji, prisiljena je udati se ili zaposliti kako bi izvukla obitelj iz dugova. Kako udaja za potencijalne starije ženike kod slobodoumne Rosine ne dolazi u obzir, ona se odluči za drugu opciju te se javi na oglas za posao dadilje u Škotskoj. Brinuti se treba o razmaženoj desetogodišnjoj Clementini Cavendish, no i živjeti s njezinom obitelji - dokonom majkom, bratom pubertetlijom Henryjem, svojevrsnom obiteljskom crnom ovcom koji se namah zaljubi u Rosinu te povučenim ocem Charlesom koji dane minimalno provodi s obitelji, a uglavnom u svom laboratoriju gdje izučava novu znanost - fotografiju.

Upravo će fotografija biti spona koja će zbližiti samozatajnog Charlesa i bistru i znatiželjnu Rosinu, koja se, krijući svoje židovsko porijeklo, u obitelji zaposlila pod imenom Mary Blackchurch...


Komentari (0)

Foto