Cutting Edge (1992)

The Cutting Edge (Originalni naziv)

drama romantika

Bivši hokejaš i razmažena klizačica bore se za svoj san - zlatnu olimpijsku medalju

 
Režija: Paul Michael Glaser
Scenarij: Tony Gilroy
Uloge: D.B. Sweeney, Moira Kelly, Roy Dotrice

Filmografija

Romantična komedija o bogatoj i razmaženoj klizačici i bivšem hokejašu koje sudbina spoji kao par za Olimpijsko umjetničko klizanje.

Kate Moseley (Moira Kelly) svjetski je poznata u umjetničkom klizanju i spremna je za Zimske olimpijske igre. Pravi je talent no bogati otac ju je razmazio i od nje napravio nevjerojatno tešku osobu. Doug Dorsey (D.B.Sweeney) je izuzetno dobar hokejaš. Ima talent, ambiciju i dovoljno arogancije. Njegova je ekipa također na Olimpijskim igrama. Tijekom utakmice ozbiljno ozlijedi oko te je prisiljen povući se iz profesionalnog hokeja. Kate se također pri padu ozlijedi, izgubivši tako mogućnost za osvajanjem zlatne medalje.
Četiri godine kasnije, na sljedećim Olimpijskim igrama, Kate zbog svog karaktera ostaje bez partnera. Njen trener očajnički traži nekoga i sjeti se Douga, koji igra hokej u nekoj bezveznoj drugoj ligi i radi u željezari. Doug nije pretjerano oduševljen umjetničkim klizanjem no želja za olimpijskom medaljom je ipak jača. Na početku se ne on i Kate ne slažu baš najbolje no s vremenom se zbližavaju i postaju prepoznatljivi par na ledu.

Komentari (0)

Foto