četvrtak, 30.05.2024 19:21

Priroda i prijateljice (2021)

Extraordinary Escapes (Originalni naziv)

dokumentarni

U pratnji zanimljivih i duhovitih žena tražimo idealno mjesto za bijeg od svakodnevice

sez.2 ep.6U ovoj epizodi Sandi će komičarku i tipičnu gradsku curu Jenny Eclair počastiti odmorom u Walesu. Pokazat će joj dolinu Wye i prelijepo gorje Malvern. U slikovitoj dolini Wye u Herefordshireu, Sandi i Jenny splavom će prijeći rijeku kako bi stigle do prvog odredišta - prelijepe kuće na vrhu brda, stare stotinu godina. Jenny će zaključiti da je prekrasan pogled koji se iz nje pruža idealan za slikanje. Pustolovinu u prirodi prijateljice će začiniti veslanjem u kanuu na rijeci Wye. Sandi i Jenny zatim će prijeći granicu Walesa i otići u gorje Brecon Beacons. Posjetit će pravo arhitektonsko čudo - kuću koja izgleda kao da lebdi iznad rijeke Ysgir. Uživajući u zvucima prirode, Jenny će shvatiti da joj se boravak na otvorenom ipak sviđa. Poslije toga Sandi i Jenny vratit će se u Englesku. U veličanstvenom gorju Malvern smješteno je njihovo treće odredište. Odsjest će u preuređenoj voćarnici, prostoru koji pršti od kreativnosti. Sandi će zadužiti Jenny za cijepanje drva, a onda će zajedno u voćnjaku brati jabuke. Jest će ih uz sir i zaliti jabukovačom. Sandi je gradsku djevojku dovela u prirodu. No je li zov grada ipak jači?
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Sandi Toksvig, Jessica Hynes, Alison Steadman

Filmografija

Televizijska autorica, spisateljica i komičarka Sandi Toksvig pokazat će nam neke od najljepših krajolika u Škotskoj i Engleskoj.

Vlasnici nekih od najljepših kuća za odmor dali su ključeve Sandi i njezinim gošćama. Sve su izgrađene i uređene tako da odaju počast prelijepom krajoliku koji ih okružuje. Vidjet ćemo svjetionik na privatnom otoku u blizini škotskoga otoka Skyea, prelijepu kuću na drvetu u dolini Wye, jedini prirodni rezervat u Engleskoj u kojem se može prenoćiti... Svaka epizoda snimljena je u drugoj regiji i predstavlja skrivena utočišta za najljepši mogući odmor. U tom miru i tišini Sandi će imati priliku bolje upoznati svoje slavne gošće.

Komentari (0)

Foto