Zauvijek mlad (1992)

FOREVER YOUNG (Originalni naziv)

komedija drama avantura

Nakon nesretne smrti supruge, vojni pilot podvrgava se opasnom eksperimentu zaleđivanja

 
Režija: Steve Miner
Scenarij: J.J. Abrams
Uloge: Mel Gibson, Jamie Lee Curtis, Elijah Wood, Isabel Glasser, George Wendt, ...

Filmografija

Mel Gibson i Jamie Lee Curtis zvijezde su ove romantične drame o pilotu koji je imao sve, ali je izgubio ženu koju voli, samo da bi otkrio kako vrijeme ne čeka nikoga, ali prava ljubav čeka zauvijek...

Prije Drugoga svjetskog rata pokusni pilot američke vojske Daniel McCormick (Mel Gibson) živi savršenim životom - radi posao koji voli i oženjen je ženom koju obožava. Međutim, nesretnim slijedom okolnosti, njegova ljubav umire pa se Daniel, gonjen krivnjom, prijavi kao dobrovoljac za tajni eksperiment tijekom kojeg bi trebao biti zaleđen godinu dana.

No, eksperiment pođe krivo pa se planirana godina dana prometne u razdoblje od čak 50 godina. Daniel se budi 1992. godine, u potpuno drugačijem svijetu, u kojem će mu pomoć pružiti prijateljstvo dječaka Nata Coopera (Elijah Wood) i njegove samohrane majke Claire (Jamie Lee Curtis).

Temu čovjeka koji se neočekivanim slijedom uzroka pojavi u svijetu koji se od njegovoga umnogome razlikuje, Hollywood je često obrađivao, ali su je redatelj Steve Miner i slavni scenarist J.J. Abrams u romantičnoj drami "Zauvijek mlad" ostvarili na iznimno originalan i nepredvidljiv način. Ovaj se film ne bavi toliko sukobom svjetova koliko onim što je kroz veliko vremensko razdoblje ostalo isto, a to su ljudske emocije, odgovornost, ljubav, poštovanje i zajedništvo. Mela Gibsona je zaista osvježavajuće gledati u mirnijoj, dramskoj ulozi, a odlične partnere ima u veličanstvenoj Jamie Lee Curtis i tada još uvijek velikoj nadi Elijahu Woodu.

Broj 555-2368 je broj 'Istjerivača duhova', a to je upravo broj koji Daniel bira kada pokušava stupiti u kontakt s prijateljem.


Komentari (0)

Foto