U sebi (2013)

The Host (Originalni naziv)

avantura

U borbi za spas čovječanstva tinejdžerica Melanie dokazati će da ljubav ne poznaje granice

 
Režija: Andrew Niccol
Scenarij: Andrew Niccol
Uloge: Saoirse Ronan, Diane Kruger, William Hurt, Jake Abel, Frances Fisher, ...

Filmografija

Nakon što je osvojila svijet sagom Sumrak, koja je potukla rekorde gledanosti, dolazi nam nova uzbudljiva ekranizacija romana Stephenie Meyer.

 

Priča je smještena u budućnost u kojoj su Zemlju kolonizirali parazitski izvanzemaljci koji preuzimaju ljudska tijela i tako uništavaju osobnost i sjećanja pojedinca. Čovječanstvo je pred propasti, a jedna od posljednjih nezaraženih je Melanie Stryder, koja će riskirati sve kako bi spasila svijet i usput dokazala kako ljubav može pobijediti sve. Problem nastaje kada i nju preuzme izvanzemaljac: ona se ne želi predati, a istovremeno razvija prisan odnos s njim...

Glavna uloga Melanie Stryder pripala je mladoj zvijezdi u usponu Saoirse Ronan, najpoznatijoj po ulozi Briony Tallis u Okajanju za koju je bila nominirana za Oscara, Zlatni globus i nagradu BAFTA. U filmu još glume Max Irons i Jake Abel kao tiha patnja mlade Melanie, William Hurt kao njezin ujak Jeb i Diane Kruger kao glavna negativka Tragač (The Seeker). Režije i scenarija se primio nagrađivani Andrew Niccol (Gattaca, Vrijeme je novac).

Ova knjiga popularne Meyer smatra se  puno ozbiljnijim i mračnijim djelom od Sumraka.

 


Komentari (0)

Foto