Celebrity (1998)

CELEBRITY (Originalni naziv)

komedija drama

Kroz film defilira četa filmskih zvijezda, od kojih je većina samo u epizodnim ulogama

 
Režija: Woody Allen
Scenarij: Woody Allen
Uloge: Kenneth Branagh, Judy Davis, Winona Ryder, Leonardo DiCaprio, ...

Filmografija

Woody Allen se u svojim filmovima se uvijek bavi ljubavnim odnosom između muškaraca i žena te odnosom umjetnosti i uspjeha - tako i u ovoj art komediji. Cilj junaka ovog filma je postići slavu, no svi su previše inteligentni da ne bi znali kako je slava veliko ništa iza kojega nema ničega.

Woody Allen je režirao 48 filmova i napisao 70 scenarija, osvojio četiri Oscara (za scenarij i režiju ''Annie Hall'', scenarije filmova ''Hannah i njezine sestre'' i ''Ponoć u Parizu'') i šesnaest puta je nominiran za Oscara. Osvojio je više od 100 raznih filmskih nagrada.

 

SADRŽAJ

Lee Simon (K. Branagh) kao novinar obilazi filmske setove i intervjuira slavne. I sam pokušava uspjeti kao pisac, no nikako ne uspijeva završiti prvi roman. U braku je sa svojom srednjoškolskom ljubavi Robin (J. Davis) i u zadnje vrijeme osjeća zasićenost. Prevario ju je i priznao nevjeru, što je ona bila spremna oprostiti, jer ga voli.

No, Lee uviđa da želi otići od Robin i iskušati nove stvari, nove ljude, ljubavi, mjesta, poslove... Zaluđen je zamamnim supermodelom (C. Theron), lijepom djevojkom koja tvrdi da joj svaki dodir izaziva orgazam. Upozna i lijepu statististicu Nolu (W. Ryder). Počinje ozbiljniju vezu s urednicom u izdavačkom poduzeću, Bonnie (F. Janssen), koja ga uvjerava da je njegov roman odličan i da ga mora završiti. Pokušava pridobiti glumačke zvijezde za ulogu u filmu po njegovom scenariju, jer samo tako ima izgleda privući producente. Na putu do slave prolazi kroz razne situacije koje sam nikad ne bi izabrao, tulume, grupni seks, kokain, pijanke...

U međuvremenu Robin, uništenog samopouzdanja nakon Leejevog odlaska, upozna filmskog producenta koji se u nju zaljubi, zaposli je i uvjerava da je privlačna žena...

 


Komentari (0)

Foto