Agata e la tempesta (2004)

AGATA E LA TEMPESTA (Originalni naziv)

komedija romantika

Životni putevi brata i sestre u srednjim godinama se promijene kada on sazna da je usvojen

 
Režija: Silvio Soldini
Scenarij: Doriana Leondeff, Silvio Soldini, ...
Uloge: Licia Maglietta, Giuseppe Battiston, Emilio Solffrizi, Marina Massironi, ...

Filmografija

"Agata e la tempesta" dražestan je i simpatičan film suvremenoga talijansko-švicarskoga redatelja Silvija Soldinija koji se proslavio vedrim komedijama na tragu commedie all'italiana iz pedesetih i šezdesetih godina, od kojih je najpoznatija višestruko nagrađivana "Pane e tulipane". Njegov posljednji film, "Agata e la tempesta", prikazuje životne situacije u kojima su se našli brat i sestra. Film je snimljen u Genovi i u seoskom ambijentu doline rijeke Po, a uz često korištenje starih monokromnih filmskih snimaka, nudi nam ugodna dva sata s Agatom i ljudima iz njezine okoline.

Agata (L. Maglietta), ljupka žena srednjih godina, radi u đenoveškoj knjižnici u kojoj je okružena svakakvim klijentima i kolegama. Nakon što je započela problematičnu vezu s dvadesetak godina mlađim muškarcem, njezin privatni život krene neuobičajenim tokom.
Njezin voljeni brat, uspješni arhitekt Gustavo (E. Solffrizi), slučajno, iz priče prijatelja Romea (G. Battiston) sazna da je usvojen i, zapravo, sin siromašne seljanke, po čemu ispada da mu je on pravi brat.
To Gustava jako pogodi i on odluči ostaviti svoj ionako loš brak i prikloniti se Romeu koji je ženskar i lažno se predstavlja misleći samo na sebe. Agata i Gustavo će krenuti u potragu za pravom Gustavovom obitelji.
"Agata e la tempesta" dražestan je i simpatičan film suvremenoga talijansko-švicarskoga redatelja Silvija Soldinija koji se proslavio vedrim komedijama na tragu commedie all'italiana iz pedesetih i šezdesetih godina, od kojih je najpoznatija višestruko nagrađivana "Pane e tulipane". Njegov posljednji film, "Agata e la tempesta", prikazuje životne situacije u kojima su se našli brat i sestra, ni po čemu originalni i posebni ljudi, usredotočavajući se na njihov emocionalni svijet, pronalazeći u objema nešto maštalačko i željno boljega, romantičnoga, idealističnoga. Film je snimljen u Genovi i u seoskom ambijentu doline rijeke Po, a uz često korištenje starih monokromnih filmskih snimaka, nudi nam ugodna dva sata s Agatom i ljudima iz njezine okoline.

Komentari (0)

Foto