Naprijed Francuska (1964)

Allez France (Originalni naziv)

komedija

Smušeni Francuz upada u niz urnebesnih situacija u Londonu

 
Režija: Robert Dhéry, Pierre Tchernia
Scenarij: Robert Dhéry, Jean L'Hôte
Uloge: Pierre Tornade, Pierre Doris, Raymond Bussieres, Catherine Sola

Filmografija

Navijač francuske ragbijaške reprezentacije Henri stigao je u London bodriti svoj tim uoči svog vjenčanja. Obučen kao policajac, ne znajući ni riječ engleskoga, zaplete se u niz smiješnih nezgoda i nesporazuma.

Dan prije svoga vjenčanja Francuz Henri Martineau odluči do kraja iskoristiti posljednje sate svoje samačke slobode te odlazi na ragbijašku utakmicu između Francuske i Engleske u Twickenhamu. Naravno, Henri ne može reći istinu svojoj zaručnici, stoga se pretvara da ide u posjet bolesnoj tetki. Da je samo znao koliko će nevolje proizaći iz te jedne male laži...

Tijekom utakmice Henriju drugi navijač izbije dva prednja zuba. Pronaći zubara u Londonu tijekom vikenda nije lako, no srećom, Henri uspije pronaći jednoga koji ga uspije zakrpati. Nakon zahvata zubar mu objasni da ne smije otvoriti usta sljedeća dva sata. U čekaonici Henri ne odoli a da ne navuče na sebe uniformu policajca koji je poslije njega sjeo u zubarski stolac.

Zamijenjen za pravog policajca, Henri slučajno priskoči u pomoć glumici Diani Dors u trenutku kada ju je napao manijak. Svjesna publiciteta, gospođica Dors zatraži da se slika s Henrijem, međutim, shvativši da će to razotkriti njegovu prijevaru, Francuz udari u bijeg.

Prije nego što shvati što se događa, pomogne ozloglašenom razbojniku u bijegu od policije te mu se ubrzo za petama nađe kompletna londonska policija.


Komentari (0)

Foto