Noel (2004)

NOEL (Originalni naziv)

drama

Topla božićna priča o petoro usamljenika koji stjecajem okolnosti Božić provode u bolnici

 
Režija: Chazz Palmintieri
Scenarij: David Hubbard
Uloge: Susan Sarandon, Paul Walker, Penélope Cruz, Robin Williams, Alan Arkin, ...

Filmografija

Rose (S. Sarandon) je uspješna nakladnica čiji je privatni život u rasulu, dok se društveni svodi na svakodnevne posjete majci koja leži u bolnici oboljela od Alzheimerove bolesti. Ondje u Božićnu večer susreće tajanstvenoga Charlieja (R. Williams) za kojega nije sigurna je li stvaran čovjek ili plod njezine razigrane mašte...

Mike (P. Walker) je posesivni i ljubomorni policajac koji je Božić želio dočekati sa svojom lijepom djevojkom Ninom (P. Kruz), ali ga je u tome spriječila vlastita teška narav. Nina odlazi obitelji, a mladić slučajno susreće Artieja koji je uvjeren da je Mike reinkarnacija njegove pokojne supruge. Neznanac doživi srčani udar i završi u bolnici, a policajac pokraj njegova bolesničkoga kreveta.

Jules (M. Thomas) je nesretni dvadesetgodišnjak koji se, lišen obitelji i prijatelja, sjeća sretnoga Božića koji je kao dijete proveo u bolnici, dosad jedinoga blagdana koji nije dočekao sam. Nada se da će mu namjerno slomljena ruka osigurati bijeg od samoće...

"Noel" je topla božićna priča o petoro usamljenika u potrazi za društvom koji stjecajem okolnosti Božić provode u bolnici. Snimio ju je prema scenariju Davida Hubbarda (Delivering Milo) redateljski debitant, inače uspješni glumac, Chazz Palminteri (Matlock, Hill Street Blues, Meci na Broadwayu, Obitelj Soprano).

Unatoč nezavisnoj produkciji, uspio je okupiti birani sastav glumačkih kolega na čelu s oskarovkom S. Sarandon (Atlantic City, Dead Man Walking), Almodóvarovom miljenicom P. Cruz (Belle epoque, Sve o mojoj majci, Živo meso), svestranim A. Arkinom (Srce je usamljen lovac, Rusi dolaze, Little Miss Sunshine), uvijek dojmljivim R. Williamsom (Dobri Will Hunting, Društvo mrtvih pjesnika) i ostalima.


Komentari (0)

Foto