Metak u glavu (2012)

Bullet to the Head (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Plaćeni ubojica i policajac udružuju snage u lovu na čovjeka koji je ubio njihove partnere

 
Režija: Walter Hill
Scenarij: Alessandro Camon
Uloge: Sylvester Stallone, Jason Momoa, Christian Slater, Sarah Shahi, ...

Filmografija

"Bullet to the Head", film legendarnog redatelja Waltera Hilla, adrenalinom je nabijena akcijska priča inspirirana francuskim stripom "Du Plomb Dans La Tete". Film nosi oznaku R zbog scena brutalnog nasilja, krvavih prizora, golotinje i prikaza uporabe opijata.

Sylvester Stallone glumi plaćenog ubojicu Jimmyja Bobu koji sa svojim dugogodišnjim partnerom Louisom Blanchardom odlazi na uobičajen zadatak: moraju smaknuti Hanka Greelyja, bivšeg policajca koji je nečasno otpušten sa službe. Nakon uspješno obavljenog posla odlaze po isplatu u lokalni bar i tu sve kreće po zlu - prevareni su i Louis je ubijen. Sljedeći dan u New Orleans dolazi detektiv Taylor Kwon istražiti ubojstvo svog nekadašnjeg partnera Greelyja i kriminalca Blancharda. Kwon odmah shvaća da su smrti povezane, a trag ga vodi do Jimmyja kojemu nudi suradnju kako bi obojica pronašli odgovorne za smrti njihovih partnera.
U ovom akcijskom filmu prvi put gledamo suradnju dviju legendi akcijskog žanra, nagrađivanog redatelja Waltera Hilla i superzvijezde Sylvestera Stallonea. Stallone je prvi pristupio redatelju s idejom za projekt jer je mislio kako bi bilo odlično surađivati s Walterom Hillom na takvom tipu filma. Priča se temelji na radnji popularnog francuskog stripa Du Plomb Dans La Tête, koji je uvelike inspiriran američkim akcijskim filmovima.
Metak u glavu je u cijelosti snimljen u New Orleansu i okolici, što je treći film koji je Walter Hill snimio u tom gradu. Ostale lokacije na kojima je snimano su Garden District, poznat po raskošnim kućama s prekrasnim livadama, boemska četvrt Marigny, te okrug Warehouse poznat po galerijama, muzejima i ateljeima.

O GLUMCIMA
SYLVESTER STALLONE (James Bonomo zvani Jimmy Bobo) ušao je u legendu glavnom ulogom u filmu Rocky iz 1976. nagrađenom nagradom Akademije za najbolji film, za koji je sam napisao scenarij. Tijekom karijere dokazao se kao glumac, scenarist i redatelj, a kulturološki fenomen Rocky imao je šest nastavaka i oduševljava publiku već desetljećima. Napisao je, režirao u drugom, trećem i četvrtom nastavku, a napisao je scenarij i glumio u petom.
SUNG KANG (Taylor Kwon) je s Vin Dieselom glumio u hit-filmu Fast Five Justina Lina, a ranije je s istim redateljem radio dramu Better Luck Tomorrow, te kasnije na The Fast and the Furious: Tokyo Drift,” Fast & Furious i Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee. Svoju suradnju ponovili su i na filmu The Fast and the Furious 6.
SARAH SHAHI (Lisa Bonomo) glumila je u serijima Chicago Fire i Fairly Legal. Od filmova koje je snimila treba spomenuti I Don’t Know How She Does It, nezavisni film The Trouble with Bliss, Crossing Over i triler Static. Široj javnosti je postala poznata svojim ulogama u serijama The L Word i NBC Life.
ADEWALE AKINNUOYE-AGBAJE (Morel) svjetsku slavu je stekao ulogom Simona Adebisija u seriji Oz. U filmu Thor: The Dark World glumi s Chrisom Hemsworthom i Natalie Portman.
JASON MOMOA (Keegan) najveću slavu stekao je kao Khal Drogo u sada već kultnoj seriji kuće HBO Game of Thrones, temeljenoj na romanu A Song of Ice and Fire, Georgea R.R. Martina. Prva popularnija uloga bila mu je ona Ronana Dexa u seriji programa SyFy Stargate: Atlantis, a 2011. Momoa dobivio je ulogu Conana u novom izdanju slavnog filma Conan the Barbarian redatelja Marcusa Nispela.

Komentari (2)

Foto