Inkognito (1997)

INCOGNITO (Originalni naziv)

triler kriminalistički

Vrhunski krivotvoritelj umjetnina, ne može odoljeti iskušenju da kopira i samog Rembrandta

 
Režija: John Badham
Scenarij: Jordan Katz
Uloge: Jason Patric, Irene Jacob, Rod Steiger, Thomas Lockyer, Ian Richardson

Filmografija

Uzbudljiv triler uglednog redatelja Johna Badhama (Nick of Time, Groznica subotnje večeri, Ptica na žici) sa zanimljivim scenarijem i obiljem napetosti i romanse, koji nudi fascinantan detaljan prikaz procesa krivotvorenja slika.

Harry Donovan (J. Patric) daroviti je krivotvoritelj umjetnina koji od svega najviše želi ispuniti želju svoga oca (R. Steiger) da postane pravi umjetnik i da izađe iz tog posla, kako bi mu slike jednog dana možda mogle visjeti i u Pradu.Ipak, stalno idući linijom manjeg otpora, nastavlja s već znanim i uhodanim poslom krivotvorenja, uglavnom kopirajući manje poznate majstore. Kad mu jednog dana trojica beskrupuloznih trgovaca umjetninama predlože nagodbu - kreiranje izgubljenog Rembrandtovog "Portreta oca", Harry se upušta u najveći životni projekt ...

U glavnim su ulogama karizmatični Jason Patric (Geronimo) i Francuskinja Irene Jacob, najpoznatija po nastupu u dvama filmovima Krzystofa Kieslowskog (Tri boje: Crveno i Veronikin dvostruki život), dok se u jednoj od sporednih pojavljuje i nedavno preminuli Rod Steiger (U vrelini noći).


Komentari (0)

Foto