Ne znam kako joj uspijeva (2011)

I DON'T KNOW HOW SHE DOES IT (Originalni naziv)

komedija romantika

Svakodnevnicu uspješne udane poslovne žene i majke poljulja udvaranje markatnog šefa

 
Režija: Douglas McGrath
Scenarij: Aline Brosh McKenna, Allison Pearson
Uloge: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Greg Kinnear, Christina Hendricks, ...

Filmografija

Riječ je o ostvarenju koje se na šarmantan i duhovit način bavi svakodnevicom suvremene poslovne žene, koja istodobno mora spretno voditi tri "karijere".

Energična Kate Reddy (S. J. Parker) odlučna je žena koja se odlično snalazi baš u svemu. Bez obzira je li riječ o poslu menadžerice u jednoj bostonskoj financijskoj tvrtki, majčinskim obvezama prema Emily (E. Rayne Lyle) i Benu (J. Goldberg) ili o ulozi supruge uspješnog arhitekta Richarda (G. Kinnear), Kate svakodnevno savršeno balansira sve svoje dužnosti. U tome joj nesebično pomažu najbolja prijateljica Allison (C. Hendricks), koja i sama ima puno iskustva u vođenju obiteljskog i poslovnog života, te izuzetno sposobna suradnica Momo (O. Munn), koju muči iracionalni strah od djece. S druge joj strane odmažu dvojica kolega, arogantni i naporni Clark Cooper (K. Grammer) i ženomrzac Chris Bunce (S. Meyers). Kate odlazi na poslovni sastanak u New Yorku s markantnim šefom Jackom Abelhammeom (P. Brosnan), a Richard će primiti primamljivu poslovnu ponudu koju je teško odbiti. A kad joj se Jack ubrzo počne udvarati, Kate će se suočiti s još jednim izazovom...

Zabavna i razmjerno intrigantna humorna romantična drama redatelja Douglasa McGratha (Emma) ekranizacija je istoimenog bestseler chick-lit romana Allison Pearson, prema kojemu je scenarij napisala Aline Brosh McKenna (Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta, Kupili smo ZOO), za rad na hitu "Vrag nosi Pradu" nominirana za nagradu BAFTA.

S. J. Parker (Seks i grad, Kod kuće je najljepše, Obiteljska stvar) već ima dosta iskustva u ulogama ambicioznih, temperamentnih, dinamičnih te manje ili više neurotičnih urbanih žena koje se stoički nose sa svakodnevnim problemima, a to je njezino iskustvo razvidno i u ovom filmu. Njezini su partneri među ostalima markantni bivši agent 007 P. Brosnan (Mamma Mia!, Pisac iz sjene), G. Kinnear (Bolje ne može, Mala miss Amerike) i C. Hendricks (Vožnja), najpoznatija po ulozi tajnice Joan Holloway u nagrađivanoj seriji "Momci s Madisona".


Komentari (1)

Foto