Zvjezdani trkač (1990)

STAR RUNNER (Originalni naziv)

drama obiteljski kriminalistički

Tinejdžer i iskusan jahač zaposli se kod vlasnice ranča konja kojoj prijeti bogati moćnik

 
Režija: Peter Sharp
Scenarij: Ken Catran
Uloge: Andrew Thurtell, Alison Bruce, Lawrence Dane, Miranda De Pencier, ...

Filmografija

Priča prati tinejdžera Josha koji se igrom slučaja zaposli na ranču vlasnice nekoliko trkaćih konja. Vlasnica otkriva kako je Josh iskusan jahač i s tajnom prošlosti no i ona sama ima skrivenu tajnu zbog koje je na meti bezobzirnog bogatog moćnika.

Josh Robertson (A. Thurtell) je tinejdžer koji se mora brinuti sam o sebi, međutim, ostao je bez posla jer je osumnjičen za nešto što nije učinio. Da bi nabavio novac za hranu, pokuša ukrasti novčanik nekoj ženi, no ona trči za njim, sustigne ga i zadrži. Žena je Carol West (A. Bruce), vlasnica štala i nekoliko trkaćih konja. Na Joshovo čuđenje, Carol mu ponudi posao u štali za malu plaću, jer je i sama u financijskim nevoljama, iako Josh kaže da nema iskustva s konjima. Kad prvi put vidi Josha kako vozi zapregu s njezinim najboljim konjem, Star Runnerom, Carol shvati da je Josh iskusan jahač.

Ubrzo među njegovim stvarima nađe dokaze da je ispravno zaključila: Joshovo prezime nije Robertson nego Logan, a na prethodnom poslu dobio je otkaz jer je optužen da je skrivio pogibiju konja kojega je profesionalno jahao. Kad ga pozove da mu da otkaz, Josh joj otkrije kako je skrenuo s konjem sa staze da izbjegne gazdinu kćer koja je neoprezno i prebrzo vozila automobil, no i gazda i osiguravajuće društvo zataškali su pravi uzrok nesreće. Carol zadrži Josha na poslu, jer je i sama nevino optužena za događaj iz prošlosti. A u sadašnjosti, prijetnja su joj bogati Fenton (L. Dane) i njegova kćer. Iako osjeća da je Carol u strahu, Josh ne može razumjeti zašto Carol ne iskorištava nevjerojatan potencijal Star Runnera, nego čak i skriva o kakvom se veličanstvenom konju radi...


Komentari (0)

Foto