Misteriozna smrt Nine Chereau (1988)

THE MYSTERIOUS DEATH OF NINA CHEREAU / LA MORT MYSTÉRIEUSE DE NINA CHÉREAU (Originalni naziv)

triler drama

Psihijatar pokušava dokazati nevinost duševno bolesne pacijentice optužene za ubojstvo

 
Režija: Dennis Berry
Scenarij: Claude Harz i Steven Bawol
Uloge: Maud Adams, Scott Renderer, Alexandra Stewart, Laszlo Szabo, ...

Filmografija

Mladi psihijatar pokušava pomoći mladoj ženi u ludnici koja je optužena za brutalno ubojstvo tinejdžerice. No kada ona pobjegne on odluči krenuti za njom te se tako uplete u tajanstveni priču o njenom životu.

Dr. Martin Bennet (S. Renderer) mlad je liječnik bez mnogo praktičnog iskustva, no siguran je u svoju procjenu duševnog stanja pacijentice Ariel Dubois (M. Adams), koja je zatvorena prije više godina zbog toga što je kao osamnaestogodišnjakinja navodno ubila svoju najbolju prijateljicu Ninu Chereau, te zbog monstruoznog načina izvršenja zločina proglašena ludom.

Dr. Bennet je tako uvjeren u svoju procjenu te podnosi zahtjev komisiji koja ima pravo osloboditi pacijenta ako dobije dokaz da je pacijent izliječen. No, komisija odbije, a Ariel, koju pokušava napastovati bolnički čuvar, uspije raniti i onesvijestiti napasnika i pobjeći. Bježeći pred sumnjičavim policajcem pozornikom, Ariel uleti u antikvarijat. U istom će antikvarijatu dr. Bennet, koji ide Arielinim tragom, čuti za legendu o Elizabeth Bathory, ženi koja je živjela prije 400 godina i koja je u povijesti zapamćena kao ženski Modrobradi, a ubila je šesto mladih djevojaka, vjerujući da će je njihova krv zauvijek sačuvati mladom i lijepom. Vjeruje se da je Elizabeth Batory još živa. Dr. Benneta trag vodi do Arieline majke Suzanne (A. Stewart), mladolike, lijepe i hladne žene, koja ne želi ni čuti za svoju kćer...


Komentari (1)

Foto