Nove avanture Winnie The Pooha (1988)

New Adventures Of Winnie The Pooh (Originalni naziv)

komedija animirani avantura

Najdraža hrana mu je med, najbolji prijatelj Praščić - on je medvjedić Winnie the Pooh

 
Režija: Karl Geurs
Scenarij: Mark Zaslove
Uloge: Jim Cummings, John Fiedler, Paul Winchell, Ken Sansom, Peter Cullen

Filmografija

Vječito simpatični, dragi i duhoviti stanovnici Stojutarne šume, medvjedić Winnie sa svojim prijateljima Tigrom, Praščićem, Zecom, Sivkom i Sovom upuštaju se u nove avanture! Što će sve naučiti i kako će shvatiti važnost prijateljstva? Pridružite im se u novim pustolovinama!

Simpatični medvjedić Winnie the Pooh prvi put se pojavio u knjizi ''When We Were Young'' autora A. A. Milnea, davne 1924. godine. Istoimena knjiga (''Winnie the Pooh'') svoje prvo izdanje doživjela je 1926. godine. Ubrzo je lik medvjedića postao popularan, ali najveću popularnost stekao je Disneyevim animiranim filmovima. Od 1966. godine ''Disney'' je napravio mnogo popularnih animiranih filmova i serija o omiljenom medvjediću Winnieju (zadnji animirani film ''Winnie the Pooh'' snimljen je 2011. godine).

 

ZANIMLJIVOST

Winnie the Pooh je dobio ime po plišanom medvjediću autorovog sina, Christophera Robina Milnea (čije je ime poslužilo za lik istoimenog dječaka). Svi ostali likovi, osim Sove i Zeca, dobili su imena prema njegovim igračkama. Plišani medvjedić je danas izložen u glavnoj njujorškoj knjižnici.


Komentari (0)

Foto