Nježna koža (1964)

La Peau Douce (Originalni naziv)

drama romantika

Prevarena žena odluči se osvetiti suprugu za nevjeru

 
Režija: François Truffaut
Scenarij: François Truffaut
Uloge: Jean Desailly, Françoise Dorléac, Nelly Benedetti, Laurence Badie

Filmografija

Putujući u Lisabon da održi predavanje, poznati sredovječni nakladnik i predavač Pierre Lachenay provede noć s mladom stjuardesom Nicole. Započnu ljubavnu vezu, a Pierre skriva aferu od svoje neuravnotežene supruge France...

Pierre Lachenay svjetski je poznati književni stručnjak i izdavač. Oženjen je Francom i živi u Parizu sa kćeri Sabine. Na letu za Lisabon, gdje će održati predavanje o Balzacu, upozna stjuardesu Nicole koja ga odmah privuče. Pierre i Nicole susretnu se poslije u Lisabonu i započnu strastvenu ljubavnu vezu koju u tajnosti i nastave nakon povratka u Pariz. Kada Pierrea pozovu da održi predavanje u Reimsu, on zamoli Nicole da ode s njime.

Nicole prihvati poziv, no Pierreove profesionalne obveze ne dopuštaju mu da provodi vrijeme sa svojom ljubavnicom. Kako bi se iskupio, Pierre povede Nicole u hotel na selu, gdje provedu nekoliko idiličnih dana. Bez Pierreova znanja, Franca je već otkrila za suprugovu nevjeru. Obuzeta ljubomorom, odlučna je natjerati ga da skupo plati za svoju prijevaru.


Komentari (0)

Foto