Izlaz (2003)

BREAKING THROUGH / ON THIN ICE (Originalni naziv)

drama

Samohrana mjaka dvoje djece zbog financijskih problema se odluči na preprodavanje droge

 
Režija: David Attwood
Scenarij: Wesley Bishop
Uloge: Diane Keaton, Lynda Boyd, Michael Seater, Colin Roberts, Lothaire Blutheau...

Filmografija

Film u režiji D. Attwooda (Shot Through the Heart) na temelju istinite priče govori o majci dvoje djece koja se zbog financijskih problema odlučila na najgori mogući korak - preprodavanje droge o kojoj je i sama postala ovisna.

Patsy McCartle (D. Keaton) udovica je koja živi sa svoja dva sina, Jasonom (M. Seater) i Kevinom (C. Roberts), jedva sastavljajući kraj s krajem. Zato radi dva posla, kao spremačica i kao konobarica, i po cijele dane nema je kod kuće. Osim toga mlađi sin Kevin boluje od astme te mora nabavljati skupe lijekove. Njezina prijateljica Carey (L. Boyd) nema takvih problema, a Patsy uskoro dozna i zašto. Carey se, naime, bavi preprodajom droge, te pokušava na to nagovoriti i Patsy. Isprva se gnuša, ali stiješnjena sve većim financijskim problemima Patsy popusti i uđe u svijet mjesnih preprodavača droge na čelu s Rogerom Hopkinsom (M. Rooker) postavši ubrzo i sama ovisnicom...

U glavnoj je ulozi oskarovka Diane Keaton koja je i izvršna producentica. Uz nju u filmu nastupa i L. Boyd (I, spy) kao Carey, te M. Rooker (Henry: Portrait of a Serial Killer) u ulozi narko-bossa Rogera. Stvarna Patsy McCartle pomogla je FBI-ju u hvatanju čak 48 članova mjesne narkomafije, a danas sa sinovima živi kao zaštićeni svjedok.


Komentari (0)

Foto