Predsjednikova kći (2004)

FIRST DAUGHTER (Originalni naziv)

komedija romantika

Suvremena bajka o kraljevni koja ima sve što poželi, a ona samo želi biti obična djevojka

 
Režija: Forest Whitaker
Scenarij: Jessica Bendinger, Jerry O'Connell
Uloge: Katie Holmes, Michael Keaton, Amerie Rogers, Marc Blucas

Filmografija

Film osvaja kao suvremena bajka o kraljevni koja ima sve što poželi, a ona samo želi biti obična djevojka koja ima pravo voljeti, suvremena verzija "Praznika u Rimu". Iako je priča filma predvidljiva, zahvaljujući zanimljivim likovima i emotivnosti, film je zanimljiv i zabavan.

Život pred očima javnosti i pod stalnom pratnjom tajne službe postaje neizdrživ za kći američkog predsjednika (Michael Keaton) pa Samantha Mackenzie (Katie Holmes) traži da je se pusti uživati u životu na koledžu, kao što to rade i njezini kolege, te ne želi da je u stopu prati tajna služba. Vlada popusti njenim zahtjevima, no, kako je ona ipak kći prvog čovjeka države, mladom tajnom agentu (Marc Blucas), koji se upisuje na koledž kao običan student, daje zadatak da je čuva. Nitko nije mogao pretpostaviti da će se oni zaljubiti.

Moramo biti iskreni i reći da smo ovakav ili sličan kostur za romantičnu fabulu vidjeli nebrojeno puta. Jednom su u pitanju princeze, drugi put tatine kćeri i bogate nasljednice, a treći predsjednikove kćeri, koje pokušavaju živjeti normalnom životom iako im pozicija na društvenoj ljestvici ne omogućava život kakav „mali" ljudi imaju.  Sve u svemu, već viđeno, ništa posebno zanimljivo i sve od reda romantične komedije.  No, kada ste se već odlučili na ovakav riskantan potez, bitno je kako ćete priču razviti i u kojim glumačkim rukama će završiti.

U slučaju „Predsjednikove kćeri", začudo, priča odlično funkcionira zahvaljujući simpatičnoj Katie Holmes, iznenađujuće dobrom Marcu Blucasu te Michaelu Keatonu, koji uživa glumeći američkog predsjednika. Ukoliko volite romantične komedije, ovaj film, koji se ne pokušava prodati pod ništa drugo, nego odličnu zabavu, bez ikakve sumnje će vas dobro nasmijati i pružiti ugodnu večer.
 

 


Komentari (1)

Foto