Slatka sloboda (1986)

Sweet Liberty (Originalni naziv)

komedija

Sveučilišni profesor uvučen je u kaos filmske industrije

 
Režija: Alan Alda
Scenarij: Alan Alda
Uloge: Alan Alda, Michael Caine, Michelle Pfeiffer, Bob Hoskins

Filmografija

Dobitnik „Emmyja“, Alan Alda, scenarist je, redatelj i glavni glumac komedije o profesoru čiji sveučilišni grad okupira šašava filmska ekipa kako bi ekranizirala njegov povijesni roman kao suvremenu romantičnu komediju.

Sveučilišni profesor Michael Burgess, napisao je povijesni roman o Američkoj revoluciji. Knjiga je pretvorena u scenarij, a holivudska filmska ekipa upala je u njegov rodni grad u Sjevernoj Karolini kako bi snimila film. Očekivano, redatelj i glumci upropaste njegov koncept i Burgess je sve više frustriran dok je cijeli grad u kaosu.

Očajnički, on u zadnji tren pokušava spasiti svoj koncept nekim promjenama u scenariju. Kako bi se stvari još više zakomplicirale, Burgess se zaljubi u glamuroznu glavnu glumicu filma, Faith Healy (Michelle Pfeiffer). U međuvremenu njegova dugogodišnja djevojka, Gretchen (Lise Hilboldt), stvara mu pritisak da se oženi njome.

Glavna muška zvijezda filma, Elliot James (Michael Caine), napokon se pojavi u gradu i postaje Burgessov suparnik u borbi za Faithinu ljubav.


Komentari (0)

Foto