Moondance Alexander (2007)

MOONDANCE ALEXANDER (Originalni naziv)

obiteljski

Tinejdžerici koju ismijavaju vršnjaci život mijenja pronalazak ponija s obližnje farme

 
Režija: Michael Damian
Scenarij: Michael Damian, Janeen Damian
Uloge: Kay Panabaker, Don Johnson, Lori Loughlin, James Best, Sasha Cohen, ...

Filmografija

Film "Moondance Alexander" nadahnut je istinitom pričom, a osvojio je više nagrada: najbolji film, scenarij i režija na festivalu Dixie, najbolji scenarij na festivalu LA Femme, najbolji film, scenarij i režija na festivalu Newport Beach. Kay Panabaker, vrhunska mlada glumica, koja je, iako sedamnaestogodišnjakinja u vrijeme snimanja filma, uvjerljivo, gestama i mimikom, odglumila mnogo mlađu Moondance, proglašena je najboljom glumicom na festivalu Dixie i bila nominirana za nagradu Young Artist.

Moondance Alexander (K. Panabaker), djevojčica ekstravagantnog imena, još nije preboljela očevu smrt, živi s prebrižnom majkom (L. Loughlin) umjetnicom, a u školi nema ni jednog prijatelja, naprotiv, najčešće je ismijavaju. Kad se, nakon jednog poniženja u školi, uplakana vraća kući, pred njom se na putu nađe konj. Konj je nezauzdan i neosedlan, indijanski poni pinto i djevojčica ga, ne znajući kome pripada, povede kući. Kad sljedeći dan njezina majka otkrije da pripada obližnjoj farmi, vlasnika Dantea Longprea (D. Johnson), Moondance odlazi vratiti konja i nudi se vlasniku da pomaže u štalama, a da joj on zauzvrat dopusti povremeno jahati konja, kojemu je odmah dala ime Checkers.

U tom je kraju tradicija natjecanja u jahanju i preskakanju prepona, a šampionka je najpopularnija i najzločestija cura u školi, ohola Fiona Hughes (S. Cohen). Kad Fiona i druge djevojke vide Moondance kako jaše Checkersa, to je još jedan razlog da joj se rugaju, jer sve one imaju vrhunske rasne konje koji vrijede cijelo bogatstvo. A njezin Checkers ne samo da je neplemenite vrste, nego je poznato da pinto poniji ne znaju preskakati prepone. No, Checkers zna, što je dokazao više puta, bježeći iz štale...

 


Komentari (0)

Foto