Ti i ja (2006)

TOI ET MOI (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Dvije sestre nezadovoljne svojim vezama upuste se u moguće nove i uzbudljive veze

 
Režija: Julie Lopes-Curval
Scenarij: Julie Lopes-Curval, Sophie Hiet
Uloge: Marion Cotillard, Julie Depardieu, Jonathan Zaccaï, Eric Berger, ...

Filmografija

Šarmantna, razigrana, zabavna i jarkim bojama oslikana humorna romantična drama "Ti i ja" drugi je dugometražni projekt u karijeri darovite scenaristice i redateljice Julie Lopes-Curval (Majke i kćeri), koja je za svoj dugometražni prvijenac "Obala mora" 2002. na festivalu u Cannesu nagrađena Zlatnom kamerom.

Privlačna Ariane (J. Depardieu) senzibilna je Parižanka, autorica romantičnih foto-stripova u magazinu "Ti i ja", prilično nezadovoljna time što je njezin dugogodišnji dečko Farid (T. Sisley) ne želi zaprositi niti joj predlaže zajednički život. S druge strane, njezina sestra Lena (M. Cotillard) mirna je i povučena čelistica također nezadovoljna činjenicom da je u njezinoj vezi s dečkom Françoisom (E. Berger) sve manje strasti, iako s njim planira prinovu. No ni jedna od njih ne sluti da će im se životi ubrzo promijeniti i da će se naći pred teškim izborom. Dok će se Ariane početi udvarati građevinski radnik Pablo (S. Peris-Mencheta), temperamentni i ekstrovertirani Španjolac, Lena će upoznati strastvenog Marka (J. Zaccai), violončelista koji uskoro poslovno odlazi u Aziju. Mogućnost novih veza djevojke će dovesti u neugodne situacije...

Autorica koja je za scenarističku suradnju na hvaljenoj romantičnoj komediji "Uloga njezinog života" redatelja Françoisa Favrata nagrađena na Festivalu svjetskog filma u Montréalu, nenametljivo je feministički usmjerena filmašica koja svoja ironijskim odmakom obilježena djela napučuje slikovitim i efektno profiliranim likovima, podjednako ženskim i muškim. Njezina spretnom kombinacijom komedije situacije i karaktera realizirana ostvarenja nude duhovite, nepretenciozne i lako gledljive priče koje se iz ženskih perspektiva na ležerne načine bave temama ljubavi, odanosti te potrage za srećom i ispunjenjem. Takav je i film "Ti i ja" koji Julie Lopes-Curval potpisuje kao redateljica i suscenaristica, a koji nose izuzetno raspoložene glumačke interpretacije.

U glavnoj ulozi nastupa sjajna oskarovka M. Cotillard (Edith Piaf - la vie en rose, Dobra godina, Vitez tame: Povratak), a pored odlične J. Depardieu (Zaruke su dugo trajale, Tajna), kćeri slavnog Gérarda Depardieua, njezini su partneri J. Zacchai (Otkucaj koji je moje srce preskočilo) i E. Berger (Mali Nilolas).


Komentari (0)

Foto