utorak, 30.04.2024 13:10

Hotel Portofino (2022)

Hotel Portofino (Originalni naziv)

drama

Natasha McElhone u glamuroznoj dramskoj seriji o malom hotelu u Italiji za bogate

sez.1 ep.2Med Bello in Cecilom izbruhne hud prepir zaradi finančnih težav. Cecil se dogovori, da dragoceno družinsko sliko pošljejo iz Anglije, da bi jo Jack ocenil. Bella je zgrožena, ko njen mož na čaj povabi njenega izsiljevalca Danionija, da bi se mu zahvalil za uslugo. Lucian se trudi zbližati z Rose, toda njun zmenek na plaži se klavrno konča. Danioni začne čedalje bolj pritiskati na Bello, ki po šokantnem incidentu spozna, kako resne so njegove grožnje.
 
Režija: N/A
Scenarij: Matt Baker
Uloge: Natascha McElhone, Oliver Dench, Louisa Binder

Filmografija

Dvije sezone serije snimane su u Hrvatskoj. Radnja prati obitelj i njihov hotel tijekom 1920-ih u Italiji gdje se bore sa zamršenim obiteljskim odnosima, raznim misterijima i činjenicom da Mussolinijev fašizam cvjeta.

Inteligentna drama o britanskoj obitelji koja drži hotel za putnike više klase na čarobnoj talijanskoj rivijeri u burnim 1920-ima. Hotel radi tek nekoliko tjedana, a njegova suvlasnica i glavna pokretačka snaga Bella Ainsworth (N. McElhone) ima problema preko glave. Nema dovoljno zaposlenika ni novca, gosti, među kojima je i bahata ledi Latchmere (A. Chancellor), zahtjevni su i izbirljivi; a povrh svega, Bella se našla na meti podmuklog i korumpiranog mjesnog političara Danionija (P. Esposito), koji prijeti da će je uvući u užareni politički lonac Mussolinijeve Italije. Hotel zahtijeva svu Bellinu energiju i pozornost, ali rasuta je na sve strane jer pokušava pomoći svom ranjenom sinu Lucianu (O. Dench) i kćeri, udovici Alice da nađu zdravlje i sreću u traumatičnom poraću Prvog svjetskog rata. Tu je i Bellin suprug, rastrošni aristokrat Cecil (M. Umbers) koji samo želi bogato oženiti Luciana kako bi osigurao budućnost obiteljskog imanja u Engleskoj i dočepao se novca za svoj rastrošni životni stil. Tijekom nekoliko tjedana ljeta 1926. Bella će otkriti koliko je daleko spreman ići kako bi sebi zajamčio bogatstvo i status. Serija smještena u prelijepo ljetovalište Portofino priča o osobnom buđenju usred previranja u svijetu i oslobađajućem utjecaju čarobne talijanske kulture, klime i kuhinje na naivne Britance u inozemstvu.

Komentari (0)

Foto