Pad Olimpa (2013)

Olympus Has Fallen (Originalni naziv)

akcija triler

Osramoćeni pripadnik specijalnih postrojbi riskira život kako bi spasio predsjednika

 
Režija: Antoine Fuqua
Scenarij: Creighton Rothenberger, Katrin Benedikt
Uloge: Gerard Butler, Angela Bassett, Robert Forster, Dylan McDermott

Filmografija

Antone Fuqua, redatelj hit filma "Training Day", donosi nam uzbudljivi akcijski triler u kojem pratimo bitku između vještog pripadnika specijalnih jedinica i skupine terorista koji su upali u Bijelu kuću.

Bivši vojni zapovjednik Mike Banning (Gerard Butler) vođa je tajnih agenata koji čuvaju američkog predsjednika Benjanina Ashera (Aaron Eckhart) i garantiraju sigurnost prve američke obitelji. Banning je ujedno i prijatelj predsjednikove obitelji, prve dame Margaret (Ashely Judd) i njihovog sina Connora (Finley Jacobsen). Za vrijeme povratka u Camp David, s jednog događanja i skupljanja priloga za kampanju, predsjednikovo vozilo zbog leda na cesti sleti s mosta, Banning uspije spasiti predsjednika, no vozilo u kojem se nalazi prva dama strovali se s mosta. Osamnaest mjeseci kasnije Banning je smijenjen i radi u sjedištu državne riznice. Za vrijeme sastanka Ashera i premijera Sjeverne Koreje, teroristi, koje predvodi Kang Yeonsak (Rick Yune), napadnu Bijelu kuću sa svih strana i osvoje je.
Zvjezdanu postavu čine Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman i Angela Bassett, koji su još jednom pokazali da zaista znaju svoj posao.

Komentari (8)

Foto