Što se krije iza maske? (2008)

Što se krije iza maske? (Originalni naziv)

dokumentarni

Otkrijte specifičnosti i tajnu dugovječnosti venecijanskog karnevala

 
Režija: Nana Šojlev
Scenarij: Nana Šojlev
Uloge:

Filmografija

Dokumentarni film "Što se krije iza maske?" dočarava nam nesvakidašnji ugođaj koji tijekom karnevalskih dana preplavljuje grad i ujedno istražuje specifičnost venecijanskog karnevalskog identiteta i tajnu njegove dugovječne privlačnosti.

Osebujni Venecijanski karneval najpoznatiji je i najspektakularniji u Europi, te jedan od najvećih u svijetu. Karneval je to s dugom tradicijom i prepoznatljivim identitetom. Neprijeporno je da u jednome svome dijelu Venecijanski karneval dijeli osobine drugih velikih karnevala, potrebu čovjeka da se maskira, da jednom u godini dopušteno luduje... No istražimo li samo podrijetlo najpoznatijih venecijanskih maski, otkrit ćemo cijeli univerzum, koji nam ukazuje na duboka i svima zanimljiva značenja koja se kriju iza najvećeg europskog derneka...

U emisiji sudjeluju Danilo Reato, novinar i autor mnogobrojnih knjiga o Venecijanskom karnevalu, Antonio Alberto Semi, uvaženi psihoanalitičar i predsjednik zaklade Ateneo Veneto, kostimograf Stefano Nicolao, ključna osoba Venecijanskog karnevala zaslužna za njegov vizualni identitet prigodom revitalizacije 80-ih godina 20. stoljeća - i Tihomir Marinković, venecijanski student kiparstva, koji u Velikoj Gorici izrađuje tradicionalne venecijanske maske i autorske maske nadahnute venecijanskom tradicijom.


Komentari (0)

Foto