petak, 19.04.2024 14:45

Životinjska odiseja (2019)

Animal Odyssey (Originalni naziv)

dokumentarni

Gdje, kada i kako su se pojavile vrste kakve poznajemo?

sez.1 ep.5Klokane povezujemo s Australijom, no malo tko zna kako su njihovi preci dospjeli na taj kontinent. Zašto su tako uspješni u Australiji, ali ne i drugdje?
 
Režija: William Japhet, Maurice Ribiere
Scenarij:
Uloge:

Filmografija

Danas znanost razotkriva velik put koji su prešle vrste, omogućujući nam da ispričamo nevjerojatnu priču o kolonizaciji životinjskih vrsta.

Zahvaljujući paleontologiji danas nam je poznato da je povijest kolonizacije životinjskih vrsta usko povezana s najvećim promjenama na našem planetu kroz milijune godina, tijekom kojih su se vrste širile planetom, a razine mora dizale i spuštale, periodički otvarajući i zatvarajući prolaze na dugo izolirana kopnena područja. Te promjene u okolišu i geografiji utjecale su na evoluciju životinja, omogućivši im osvajanje novih teritorija, i dovele do prilagodbi, pojave novih porodica, a katkada i do izumiranja. Želimo preispitati naša današnja shvaćanja o raširenosti životinjskih populacija, rekonstruirajući ih kako bismo ispričali priču o velikoj odiseji koju su prošle različite vrste kako bi dospjele tamo gdje su danas.

Komentari (0)

Foto