Marija, milosti puna (2004)

Maria Full of Grace (Originalni naziv)

triler drama

Siromašna kolumbijska tinejdžerica radi zarade se upusti u opasni svijet trgovine drogom

 
Režija: Joshua Marston
Scenarij: Joshua Marston
Uloge: Catalina Sandino Moren, Virginia Ariza, Yenny Paola Vega, ...

Filmografija

Bistra sedamnaestogodišnjakinja Marija Alvarez živi s tri generacije svoje obitelji na kolumbijskom selu te radi na plantaži ruža. Kad joj se ponudi zanimljiv poslić koji uključuje daleko putovanje - ustvari posao kurira drogom - njezin život mijenja smjer. Daleko od onog o čemu je sanjala, Marija je upletena u opasni svijet trgovine drogom.

Maria (C. Sandino Moreno) je siromašna kolumbijska tinejdžerica koja radi u cvjećarnici u rodnom selu. Nepažnjom je izgubila posao, ostala trudna s mladim, nezrelim dječakom, pa odluči na brzinu i uz velik rizik zaraditi mnogo novaca.Potaknuta zavodljivim pričama svojih prijateljica koje su tako već zarađivale odluči prenijeti heroin u New York. Iako je svjesna u što se upustila, jer može izgubiti život ili završiti u zatvoru, Maria uspješno izvršava kriminalni čin...

"Marija, milosti puna" realistično je režiran prvijenac američkog redatelja Joshue Marstona, kojega je iskustvo informativnog televizijskog novinarstva dovelo do filmske umjetnosti. Film je osvojio 27 nagrada (od kojih su najvažnije nagrada publike na Sundance festivalu i Srebrni medvjed za najbolju glumicu na berlinskom festivalu), uz još preostalu 21 nominaciju, među ostalim i za Oscara za glavnu žensku ulogu (izvrsnu debitanticu Catalinu Sandinu Moreno). Pažljivo razrađen glavni lik i njegov dobro predočen razvoj i odnos s drugim likovima zoran su pokazatelj redateljevog umijeća.


Komentari (3)

Foto