Mafijaši starog kova (2012)

Stand Up Guys (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Dva umirovljena kriminalca upuštaju se u posljednju avanturu

 
Režija: Fisher Stevens
Scenarij: Noah Haidle
Uloge: Al Pacino, Alan Arkin, Christopher Walken, Julianna Margulies, Mark Margolis

Filmografija

Oskarovci Al Pacino, Alan Arkin i Christopher Walken tri su stara i iskusna kriminalca u crnoj komediji redatelja Fishera Stevensa nastaloj prema scenariju debitanta Noaha Haidlea.

 Oskarovci Al Pacino, Christopher Walken i Alan Arkin bivši su mafijaši koji organiziraju posljednji nezaboravni zajednički provod. VAL (Al Pacino) je otpušten iz zatvora nakon dvadeset i osam godina na koje je osuđen jer je odbio izdati suučesnike u kriminalu. Dočekuje ga njegov najbolji prijatelj DOC (Christopher Walken), a njih će se dvojica uskoro sresti s još jednim starim prijateljem po imenu HIRSCH (Alan Arkin).

Ekipa se sada osjeća bliskija no ikad, a trojica se prijatelja prisjećaju izgubljene i nanovo stečene slobode, odanosti i izdaja i davno prošlih dana slave. No, unatoč godinama i dalje su itekako sposobni napraviti kaos – meci će letjeti na sve strane kad pokušaju na vrlo smiješan, ali i smion način nadoknaditi desetljeća zločina, droge i seksa koja su propustili.  

Ipak, jedan od njih krije opasnu tajnu – nekadašnji šef mafije stavio ga je pred nemoguću dilemu, a vrijeme za smišljanje prihvatljive alternative brzo istječe. Dolazi dan legendarnog susreta, a stari prijatelji su u sve očajnijem položaju te će se jednom za svagda morati suočiti s vlastitom prošlošću.


Komentari (4)

Foto