nedjelja, 31.03.2024 09:58

Azbuka našeg života (2021)

Azbuka našeg života (Originalni naziv)

drama

Prema motivima romana „Azbuka mog života“ i „Muška azbuka“ Mirjane Bobić Mojsilović

S01E03 Nakon 25 godina bračnog života započetog mladenačkim entuzijazmom i strašću, čežnjom za boljom budućnošću i uspjehom u trivijalnom svijetu društvenog statusa, karijere i novca, Vesna i Uroš Popović iznenada shvaćaju da im se obitelj raspada. Pronašli materijalna dobra, ali su izgubili sebe. Poraženi, posramljeni, bježeći od stvarnosti, lutaju kroz ljubavne zavrzlame, prijevare, laži, usamljenost, grižnju savjesti i krizu identiteta.
 
Režija: Jelena Bajić Jočić
Scenarij: Mirjana Bobić Mojsilović
Uloge: Aleksandra Janković, Jadran Malkovich, Miona Marković, Đorđe Mišina, ...

Filmografija

Ispričano kroz sudbinu jednog bračnog para, ovo je zapravo priča o svima nama, o modernim obiteljima, o epidemiji razvoda, o usamljenosti suvremenog čovjeka. „Azbuka našeg života“ je priča o ljubavi, o promašenim životima, o razočaranju, o otrežnjenju i pokajanju, o pokušaju da se uhvati makar djelić izgubljene sreće.

Iza Vesne i Uroša je 25 godina zajedničkog života, u koji su, iz mladalačke zanesenosti i strasti, ušli nošeni studentskom ljubavlju, željni boljeg sutra i uspjeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca. Ipak, četvrt vijeka kasnije, nakon što su stekli sva materijalna dobra, dok im se djeca školuju u inostranstvu, ova naizgled idealna porodica, počinje se raspadati. Vesna i Uroš tada shvaćaju da su u borbi za materijalno – izgubili sebe. Takvi, poraženi i posramljeni, bježeći od realnosti, tumaraju kroz ljubavne avanture, prevare, laži, samoću, grižnju savjesti i krizu vlastitih identiteta.

Komentari (0)

Foto