Gangsterski obračun (1997)

GANG RELATED (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Dvojica policajaca zabunom ubiju tajnog agenta i pokušavaju sve kako bi sakrili tragove

 
Režija: Jim Kouf
Scenarij: Jim Kouf
Uloge: James Belushi, Tupac Shakur, Lela Rochon, Dennis Quaid, James Earl Jones, ...

Filmografija

Divinci i Rodriguez policajci su koji igraju po pravilima, ali svojim. Pred njima je gotovo nevjerojatan zadatak - riješiti ubojstvo koje su sami počinili. No je li zaista najbolje sakriti se iza policijske značke?

Policajci Divinci (James Belushi) i Rodriguez (Tupac Shakur) su uz pomoć Divincijeve prekrasne djevojke Cynthije izgradili unosan posao i uspjeli se riješiti većine najvećih dilera u gradu. Nakon što Cynthia uvuče dilera u lažni posao i izvuče od njega novac, metak ispaljen iz vožnje garancija im je kako nitko neće ništa saznati i sve počinje iznova.

S Divincijem i Rodriguezom na slučaju, sve je lako riješiti gangsterskim obračunom. Ali, problemi počnu kad zabunom ubiju tajnog agenta. Žestoko se trude sakriti tragove i odluče namjestiti ubojstvo nekom beskućniku, ni ne sluteći kako baš on ima tajnu, mračniju od njihove. Skrivaju tragove, traže lažne svjedoke, pokušavaju sve kako ne bi bili razotkriveni, ali stvari ipak krenu potpuno krivim smjerom...

Urbana kriminalistička drama s Jamesom Belushijem i Tupacom Shakurom na čelu svojom nas slojevitošću podsjeća kako ništa nije crno-bijelo. Naime, iako čine zločin, naši protagonisti su, poput svih dobrih policajaca, frustrirani načinom na koji funkcionira pravni sistem i uvjereni kako ubijanjem dilera, koji bi inače vrebali žrtve ulicama, čine uslugu društvu. Tupac Shakur briljirao je u svojoj posljednjoj filmskoj ulozi, a najslabiju kariku u ubilačkom trojstvu glumi atraktivna Lela Rochon.


Komentari (0)

Foto