Povratak u Plavu Lagunu (1991)

RETURN TO THE BLUE LAGOON (Originalni naziv)

drama avantura ljubavni

Dvoje malene djece odrasta na izoliranom otočiću usred oceana no dolazak broda sve mijenja

 
Režija: William A. Graham
Scenarij: Henry De Vere Stacpoole, Leslie Stevens
Uloge: Milla Jovovich, Brian Krause, Lisa Pelikan, Courtney Barilla

Filmografija

Spas su potražili na malom, izoliranom otočiću usred oceana. Iako im se činilo da je život savršen, jednoga će se dana sve početi mijenjati...

Brod kojim su putovale udovica Sarah Hargrave i njezina jednogodišnja kćer Lili zahvaća smrtonosna bolest od koje umiru roditelji dvogodišnjeg Richarda. Sarah je s Lili i Richardom prebačena na mali brodić nadajući se spasu od kolere. Morske struje odnijele su ih do neciviliziranog tropskog otočića, gdje Sarah svu pažnju posvećuje odgoju i edukaciji dvoje malene djece.

Oni odrastaju zdravo i sretno u skladu s prirodom i nisu svjesni tvorevinama modernog društva. Prije no što su djeca dovoljno sazrela Sarah umire od upale pluća. Dok zajedno otkrivaju sve tajne odrastanja, Lili i Richard iskreno se zaljube jedno u drugo. Njihovo idilično življenje prestaje dolaskom broda koji ih upoznaje s tekovinama civilizacije.

Williama A. Graham snimio je odličan, mnogi će reći i suoperiorniji film od "Plave lagune". Prekrasni prizori prirode, odlični glumci i zanimljiva radnja s romantičnim i akcijskim elementima čini formulu koja ne može obmanuti. Prekrasana Milla Jovovich ("Peti element", "Resident Evil: Apocalypse") briljira, a za njom ne zaostaje ni sjajni Brian Krause kojem je ta uloga otvorila vrata za dokazivanje u brojnim kazališnim ostvarenjima, TV serijama i filmovima.


Komentari (3)

Foto