Odvjetnička elita (2010)

SILK (Originalni naziv)

drama

Serijal prati napeti poslovni i privatni život skupine vrhunskih odvjetnika

 
Režija: Michael Offer, Alice Troughton, Peter Hoar, ...
Scenarij: Peter Moffat
Uloge: Maxine Peake, Rupert Penry-Jones, Neil Stuke, Tom Hughes, Natalie Dormer, ...

Filmografija

Silk je inteligentna, dinamična serija s britkim i duhovitim dijalogom, a prati rivalstva, napetosti, strasti i intrige u životima skupine vrhunskih odvjetnika.

Martha Costello (Maxine Peake) je uspješna, ambiciozna braniteljica u potpunosti predana svome poslu. Na glasu je kao osoba koja se zauzima za siromašne i potlačene te koja čvrsto vjeruje da su svi nevini dok im se ne dokaže krivnja.

Marthin život trenutno je vrlo uzbudljiv. Priprema se za sljedeći veliki korak u svojoj karijeri. Želi steći elitnu odvjetničku titulu "kraljičinog savjetnika", a uspije li u svome naumu, bit će jedan od najcjenjenijih stručnjaka u svome području.

No Martha nije jedini član svog odvjetničkog ureda sa sličnim ambicijama. Konkurira joj duhoviti, šarmantni i talentirani, ali i nemilosrdni i opasni Clive Reader (Rupert Penry-Jones). Mjesta ima samo za jedno. Stoga je iznimno važan njihov uspjeh u sudnici, a Clive je itekako iskusan igrač.

Clive i Martha podučavaju pripravnike Niamh (Natalie Dormer) i Nicka (Tom Hughes). Budući odvjetnici od samog se početka moraju nositi s najvećim izazovima tog posla. Znaju da će, koliko god se jedno drugom sviđali i međusobno si pomagali, u konačnici samo jedno od njih biti primljeno u odvjetnički ured.

U svakoj epizodi Martha se suočava sa zahtjevnim slučajevima i nepredvidljivim klijentima. Preispituje svoja uvjerenja i predrasude, a njezina savjest i povjerenje u kazneno-pravni sustav stavljeni su na krajnju kušnju dok brani dobre, loše, a katkad i zle klijente.

Silk je odvjetnička drama nagrađivanog autora Petera Moffata, s jakom glumačkom postavom, a prati živote ekipe vrhunskih odvjetnika, njihove ljubavne odnose i komplicirane slučajeve s kojima se svakodnevno susreću.

Nakon što je dobila važan slučaj, Marthu već idući dan čekaju dva nova slučaja. O njima ovisi hoće li Martha dobiti preporuku koja bi joj mogla pomoći u napredovanju u karijeri. Nalazi se u golemoj vremenskoj stisci i mora se pripremiti preko noći. Hoće li uspjeti savladati osobne i profesionalne izazove koji se nalaze pred njom, ili će morati žrtvovati jedan slučaj kako bi dobila drugi?


Komentari (3)

Foto