Kineska priča (2011)

Un cuento chino (Originalni naziv)

drama

Povučeni vlasnik željezarije uz pomoć mladog kineza ponovo otkriva strast za životom

 
Režija: Sebastián Borensztein
Scenarij: Sebastián Borensztein
Uloge: Ricardo Darín, Muriel Santa Ana, Ignacio Huang, Iván Romanelli

Filmografija

Mušićavi usamljenik Roberto uzme pod svoje Juna, Kineza koji je upravo stigao u Argentinu i ne zna ni riječ španjolskog. Tražeći izlaz iz ove besmislene situacije, Roberto će otkriti rješenje svoga dubljeg problema: samoće.

U Buenos Airesu ogorčeni i uredni Roberto usamljeni je vlasnik željezarije. Robertov je hobi skupljanje čudnih novinskih vijesti iz cijelog svijeta u jedan album, a njegova poznanica Mari zaljubljena je u njega, međutim Roberto je uspješno izbjegava. Jednog dana, dok je promatrao kako zrakoplovi slijeću u zračnoj luci, Roberto ugleda Kineza Juna kako ga izbacuju iz taksija te pomogne čovjeku da ustane. Jun ne govori španjolski te mu samo pokaže tetovažu s adresom na ruci.

Roberto krene s Junom na tu adresu i otkriju da je stan koji je pripadao Junovu ujaku taj ujak prodao prije tri i pol godine. Roberto obilazi s Junom policiju, kinesko veleposlanstvo i kinesku četvrt kako bi pronašli ujaka, no bez uspjeha. Roberto smjesti Juna kod sebe, a nakon niza incidenata, on pronađe dostavljača koji će prevoditi Junu te dozna dramatičnu priču njegova života.


Komentari (0)

Foto