Pobuna na robovskom brodu (2010)

Slaveship Mutiny (Originalni naziv)

dokumentarni

Ponovno pišemo povijest nekim od najvažnijih događaja koji su promijenili svijet

 
Režija: Joe Kennedy, Nic Young
Scenarij: Joe Kennedy
Uloge: Liev Schreiber

Filmografija

Trojica različitih Capetownovaca otkriva dugo zaboravljenu, dramatičnu pobunu robova na putu od Madagaskara do Južne Afrike – polovica populacije Cape Towna su potomci bijelih i crnih te azijskih robova koji su bili porobljeni oko Indijskog oceana. Istražit ćemo pobunu koja je promijenila živote.

''Pobuna na robovskom brodu'' dio je uspješne serije dramskih filmova ''Tajne mrtvih'', koja je doživjela 11 sezona te je dobila mnoge nagrade. Tijekom prikazivanja je pokrila razne teme od suđenja salemskim vješticama, Kristove grobnice, crne kuge, potonuće Titanika, Dan D, i mnoge druge.

Osmišljena dijelom kao detektivska priča, a dijelom kao istinita životna drama, filmovi ''Tajne mrtvih'' istražuju najpoznatije trenutke i prekretnice u povijesti kako bi se razbili mitovi i otkrila istina o proteklim događajima. Uz pomoć najnovijih istraživačkih tehnika, forenzičke znanosti i povijesnog pregleda, filmovi nam daju neke nove ideje, izazove, dovode u pitanje dosadašnje hipoteze i budi zaboravljene misterije.


Komentari (0)

Foto