Džingis-kan (2005)

Genghis Khan (Originalni naziv)

dokumentarni povijesni

Priča o najvećem osvajaču koji je svijet vidio i njegovu Mongolskom Carstvu

 
Režija: Edward Bazalgette
Scenarij: Julian Simpson, James Chambers, Isabelle Grey
Uloge: Orgil Makhaan, Unubold Batbayar, Unurjargal Jigjidsuren, ...

Filmografija

Odrastao bez oca, u siromaštvu, kao izopćenik u nemilosrdnim mongolskim stepama. Kako je Džingis uspio pobijediti sve, uzdignuti se i postati najveći kan? Je li naša predodžba njega kao krvnika ispravna?

Uz pomoć akcijskih scena snimanih u Mongoliji te s CGI softverom korištenim u Gospodaru prstenova, scene borbi su u ovoj dokumentarno-povijesnoj seriji prikazane na jedan novi i realniji način. Imate priliku vidjeti i doživjeti kao je Džingis-kan osvojio veće carstvo no što je to ikad bilo Rimsko (i u najuspješnije vrijeme). Bilo da je riječ o bitci za Peking ili o izdaji njegova brata Jamuka, Džingis je uvijek pobjeđivao.

I 700 godina nakon njegove smrti, generali iz Drugog svjetskog rata koristili su njegove ratne planove. No, osim koristi za današnje stratege u borbama, Džingis-kana prati mračna, zla reputacija kao psihopata koji je ubio svog brata i dao smaknuti najboljeg prijatelja. Je li točno prisjećati ga se kao nemilosrdnog krvnika? U tome će vam pomoći povijesne činjenice koje ćete vidjeti u ovom filmu.


Komentari (0)

Foto