Invazija kvarta (2011)

Attack The Block (Originalni naziv)

Skupina problematičnih tinejdžera bori se protiv zastrašujućih vanzemaljskih čudovišta

 
Režija: Joe Cornish
Scenarij: Joe Cornish
Uloge: John Boyega, Jodie Whittaker, Alex Esmail, Leeon Jones, Franz Drameh

Filmografija

Londonska tinejdžerska banda bori se protiv invazije divljih izvanzemaljskih čudovišta, koji od njihova kvarta stvaraju bojno polje. Dok je neboder pod opsadom, čvrsti klinci s ulice postaju ekipa opakih junaka.

Sam, koja se školuje za medicinsku sestru, vraća se u svoj stan u šturom neboderu u južnom Londonu kada je orobi banda maskiranih mladića s kukuljicama. Spas joj se ukaže kad bandu omete sjajni meteorit koji je pao s neba i pogodio parkirani auto u blizini. Sam pobjegne trenutak prije nego što bandu napadne malo izvanzemaljsko biće koje je iskočilo iz krhotina.
Banda krene u lov na biće te ga usmrti, odvlačeći njegovo demonsko truplo na vrh nebodera koji smatraju svojim teritorijem. Dok Sam i policija love bandu, drugi val meteora sruši se na zemlju. Uvjereni u pobjedu protiv tako nemoćnih napadača, banda uzima oružje, bicikle i mopede te kreće u obranu svog terena. Međutim ovog puta stvorenja su veća. Mnogo veća.
Divlji, mračni i slični zvijerima, kreću u potragu za svojim poginulim drugom i ništa im neće stati na put. Kvart će ubrzo postati bojno polje, a grupa beznadnih klinaca koji su napali Sam postat će jedina nada i za nju i za cijeli kvart.

Komentari (0)

Foto