Povratak (2008)

COLUMBUS DAY (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Pokušavajući zaključiti svoj zadnji posao vrhunski pljačkaš neočekivano upada u probleme

 
Režija: Charles Burmeister
Scenarij: Charles Burmeister
Uloge: Val Kilmer, Bobb'e J. Thompson, Richard Edson, Marg Helenberger, ...

Filmografija

Kratki film Charlesa Burmeistera “Intervju“ na Sundance Film Festivalu 2007. osvojio je velike simpatije publike, a godinu dana nakon proboja Burmeister će napisati i snimiti svoj prvi dugometražni film – “Povratak“.

John Cologne (Val Kilmer) upravo je izveo pljačku života i sada ima svega jedan sat da dođe do cilja na željeni način. Financijski osiguran, Cologne je uvjeren da može opet osvojiti bivšu suprugu, ali plan mu se izjalovi kada u parku sretne dječaka (Bobb'e J. Thompson). Vremena je sve manje, a John pokušava zaštititi svog novog mladog prijatelja, nadmudriti policiju i pobjeći od opasnog gangstera koji mu je za petama.

Glavna uloga je pripala poznatom Valu Kilmeru, ali najveće iznenađenje je mali Bobb'e J. Thompson, koji je na platnu s Kilmerom pokazao veliki glumački talent i kasnije ga potvrdio u nizu TV serija (“30 Rock“, “For Better Or Worse“) i nekolicini igranih filmova. U ulozi Alice poklonici forenzičara iz Las Vegasa prepoznat će Marg Helgenberger, koju bolje znaju kao CSI detektivku Catherine Willows.


Komentari (0)

Foto