Vicki (1953)

VICKI (Originalni naziv)

drama romantika

Prerada sjajne noirovske krimi-drame "Budim se s vriskom" iz 1941.

 
Režija: Harry Horner
Scenarij: Steve Fisher, Leo Townsend, Dwight Taylor
Uloge: Jeanne Crain, Jean Peters, Elliott Reid, Richard Boone, Casey Adams, ...

Filmografija

Odlična noirovska romantična triler/drama redatelja Harryja Hornera (New Faces, A Life in the Balance) prerada je sjajne noirovske krimi-drame "Budim se s vriskom" H. Brucea Humberstonea iz 1941. godine, koja je adaptacija istoimenog kriminalističkog bestselera Stevea Fishera.

Kad ga u baru u koji često zalazi privuče konobarica Vicki Lynn (J. Peters), agent za odnose s javnošću Steve Christopher (E. Reid) shvati da se u djevojci krije veliki potencijal. Nakon što je uzme u svoje ruke, Vicki će se ubrzo pretvoriti u vrhunski i izuzetno popularan model. No kad djevojka uskoro bude okrutno ubijena, policijski istražitelj Ed Cornell (R. Boone) će krivnju za ubojstvo pokušati svaliti upravo na Stevea. Cornell zna da Steve nije ubio Vicki, no i sam je bio beznadno zaljubljen u nju te je u znak osvete spreman i nedužnog čovjeka proglasiti krivim. Shvativši da se nalazi u velikoj nevolji, Steve uz pomoć Vickine sestre Jill (J. Crain) odluči pronaći pravog ubojicu te razotkriti korumpiranog Cornella...

Podrijetlom Austrijanac koji je karijeru započeo kao suradnik glasovitog kazališnog i filmskog redatelja Maxa Reinhardta, Harry Horner se 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća istaknuo kao dizajner produkcije u izvrsnim filmovima "Nasljednica" Georgea Cukora, "Hazarder" Roberta Rossena i "I konje ubijaju, zar ne" Sydneya Pollacka. Njegovo današnje ostvarenje je skromnim proračunom realiziran gotovo doslovan prepravak Humberstoneova filma, sigurno i nenametljivo režirano te atmosferično djelo koje imponira dojmljivom crno-bijelom fotografijom oskarovca Miltona R. Krasnera (Sve o Evi, Sedam godina vjernosti), efektnom glazbom također oskarovca Leigha Harlinea (Snjeguljica i sedam patuljaka, Ponos Yankeeja) i raspoloženim glumačkim interpretacijama. Partneri J. Crain (Prepustite je nebu, Čovjek bez zvijezde) su J. Peters (Viva Zapata!, Niagara), E. Reid (Muškarci više vole plavuše) i R. Boone (Rio Conchos, Posljednji hitac).


Komentari (0)

Foto